Vereség Szegeden

Pick Szeged – Orosházi FKSE 44-26 (22-13). NB I-es férfi bajnoki kézilabda mérkőzés. Szeged, 800 néző. Vezette: Hargitai, Markó. Pick Szeged: Mikler – Stranovsky 5, KATZIRZ 6, Herbert 4, VADKERTI 5, Lékai 3, Zubai 2. Csere: Tatai (kapus) Bajorhegyi, Beocanin 4, Balázs, Törő 7, Sulc 1, BUTENKO 5, Nagy 2. Edző: Skaliczki László. Orosháza: Kovács R. – Balda 2, Pánczél 3, Gazsó, Varga A. 1, Lókodi 4, Kardos 3. Csere: Herjeczki (kapus) Ambrus, Kovács A. 3, Bajusz 3, Berta 2, Dunkl 1, Mazic 2, Kósa 1, Országh 1. Edző: Füzesi Ferenc. Kiállítások: 14, ill. 12 perc. Hétméteresek 1/1, ill. 3/3.

A BL résztvevő Pick-Szeged otthonába látogatott szerdán első osztályú kézicsapatunk. Az esélyek egyértelműek voltak a meccs előtt, ám ahogy Füzesi mester mondja: mindig a győzelemért lépünk pályára.

Nagy sebességgel indult a mérkőzés, állva hagyott minket a Szeged, a 8. percben már 7-2-re vezettek. Ezt követően némileg zárkózni tudtunk, a 14. percben 10-6-ot mutatott az eredményjelző. Ám sajnos továbbra is az volt a helyzet, hogy 2 gólt kaptunk és csak 1-et dobtunk. Hajtott a csapat, de viszonylag sok technikai hibát vétettünk, a kipattantókat a szegediek szedték össze, a szabad labdákra késve reagáltunk. Ezért a félidő hajrájára már 8 góllal vezettek ellenünk (25. perc 18-10).

A második félidő első 5 percéig még válaszolni tudtunk a gólokra, de ezt követően ismét nőtt a Szeged előnye. A kapusaink nem fogtak ki túl jó napot, és sokszor a védelem is betlizett. A 40. percben 29-18 volt az állás, és továbbra 2-3 kapott gólra csak egyet tudtunk dobni. Minden védekezési formát kipróbáltunk, mindenki pályára lépett, küzdött a csapat, de ez most ennyire volt elég.

Füzesi Ferenc: – Ezen a mérkőzésen jobban játszottunk, mint a Tatran Presov ellen, dolgozunk tovább.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?