Ősztől előrelépést várnak

Szombaton, Csurgón megkezdi a 2013-2014-es bajnoki idényben szereplését az Orosházi FKSE NB I-es férfi kézilabdacsapata. A felkészülésről, az új játékosokról és a tervekről Vladan Jordovics vezetőedzőt kérdezte a Békés Megyei Hírlap újságírója.

– Hogyan sikerült az orosházi csapat nyári felkészülése, milyen tapasztalatokat hoztak az edzőmérkőzések?
– Elégedett vagyok a felkészüléssel, a szervezés és a feltételek megfelelőek voltak, magas szintűek, a játékosok hozzáállása is kitűnő volt. Az edzőmeccsek célja, hogy a csapat minél jobban összeszokjon. Különböző variációkat próbáltunk ki mind védekezésben, mind támadásban. Minden játékos lehetőséget kapott a játékra, hogy megmutassa, milyen szinten van a tudása. Az eredmény másodlagos volt, de ennek ellenére nagyon elégedett vagyok. Bár az idő az ellenfelünk, mert sok az új játékos, és lehetetlen ilyen rövid idő alatt az, hogy minden tökéletes módon működjön. Kérem a szurkolókat és mindenkit, aki nyomon követi az egyesület sorsát, hogy türelemmel, megértéssel legyenek a csapat iránt.

– Milyen tervekkel vágnak neki az új idénynek? Milyen erősnek tartja a magyar bajnokságot?
– Az egyesület célja nagyon magas, a bajnoki szezonban előrelépést vár a vezetés, a legjobb hat közé jutás a terv. Tudjuk azt, hogy rengeteget kell dolgoznunk azért, hogy ez teljesüljön. Véleményem szerint a magyar bajnokság negyedik helyen áll Európában, a német, a francia és a spanyol liga után. Úgy gondolom, hogy ez a bajnokság jobb erőből álló és produktívabb, mint a dán, a spanyol és szlovén liga visszaesőben van a játékosok eligazolása miatt, így olyan klubok tűntek el, mint az Atletico Madrid és a Koper.

– Az új játékosokkal erősödött-e a csapat? Röviden jellemezze őket?
– Új játékosok átigazolásával erősebbek vagyunk, mint a tavalyi szezonban. Minden poszton nagyobb a konkurencia. Buday Dániel az a játékos, aki a karrierje során sokat megmutatott. Nemzetközi szintű kézilabdázó, aki sokat jelent a csapat számára, a fiataloknak lehet a példaképe. Igor Milovic jobb átlövő, fiatal játékos, akinek nemzetközi tapasztalata van, használható különféle taktikai variációkban. Tibor Ivanisevic fiatal kapus, aki tagja a szerb utánpótlás válogatottnak. A szerb kapusiskola jól felfedezhető a hálóőr mozgásán. Cifra Tibor egy tapasztalt átlövő, akit lehet használni különböző védő-támadó variációkban. Profi játékos, gyorsan beilleszkedett a csapatba. Németh László nagyon gyors és agresszív szélső játékos. Nagyon jó versenyszellemmel rendelkezik. Varsandán Áron visszatért nevelő egyesületéhez, jó fizikai adottságokkal rendelkezik az irányító poszthoz. Nagy előrelépést várok tőle ebben a szezonban.

– Mit vár a bajnoki rajton, a nyáron megerősödött Csurgó elleni mérkőzésen?
– A Csurgó nagyon jó csapat, akit egy nagyon jó és tapasztalt edző vezet. Az utolsó néhány évben a vezető együttesek közé tartozik az NB I-ben. Van néhány tapasztalt és jó játékosuk, akik nagy változást hoztak csapatuk életébe. Úgy gondolom, hogy idén is kitűnő eredményt fognak elérni. Ők a mérkőzés esélyesei, de nekik is vannak gyengeségeik, amiket mi megpróbálunk felismerni és kihasználni. Mi nem fogunk senkit sem túlbecsülni és alábecsülni sem. Minden mérkőzésre úgy tekintünk, hogy a maximumot nyújtsuk, és egyetlen meccset sem adunk fel előre.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.