Második edzőmeccs, első győzelem

Második felkészülési mérkőzését játszotta NB I-es férfi kézilabda csapatunk. Ezúttal semleges pályán léptek parkettre a fiúk a román junior válogatott ellen Békéscsabán.

Orosházi FKSE-Linamar — Románia junior válogatott 30-20 (14-11)

Nemzetközi felkészülési férfi kézilabda mérkőzés, Békéscsaba, Mester csarnok. Vezette: Bozó, Ökrös. Orosháza: Herjeczki – Németh 3, Bali 1, Mazic 2, Buday 2, Morva 2, Balda 2. Cs.: Ivanisevic, Pajkó (kapusok), Varsandán 1, Raffai, Harsányi 2, Knezevic 3, Berta, Czifra 5, Maric, Benmiloud 3, Milovic 4, Héjja. Edző: Vladan Jordovic. A román junior válogatott legjobbjai: Somlea 5, Sintelean 3.

A budapesti korosztályos világbajnokságra Békéscsabán készülő román fiatalok gyors és agresszív játékkal kezdtek a mieink ellen és eleinte felváltva estek a gólok, de a mérkőzés irányítását az orosházi csapat tartotta kezében. A Temesvár elleni mérkőzésen bemutatott kemény, nyitott védekezésünk itt is jól működött. Az első 25 percben végig döntetlen eredmény és kevés gól jellemezte a találkozót (16. p. 7-7, 21. p. 10-10) A félidő végén megrázta magát az orosházi alakulat és sikerült a szünetre háromgólos előny kiharcolni.

A második félidőre a román fiatalok nagyobb sebességre kapcsoltak és megpróbáltak egyenlíteni. Ez majdnem sikerült is nekik. Öt perc elteltével már csak egy gól volt az előnyünk. Ezután a fiúk nyomatékosították az erőfölényt és már a 40. percben 20-14-et mutatott az eredményjelző. Ettől az időszaktól kezdve már nyugodtan kézilabdáztak Jordovic mester tanítványai. Két orosházi találatra rendre csak egy román válsz érkezett. Különösen pozitív, hogy emberelőnyből csak egy gólt tudott lőni az ellenfél, sőt kettős emberhátrányt is kivédekeztünk és gólt szereztünk belőle. Az 58. percre kialakult a tízgólos különbség, ami aztán meg is maradt a meccs végéig.

Vladan Jordovic: – A mérkőzés jól szolgálta  a csapat felkészülését. Alapvető feladatunk a 3-2-1-es, az 5+1-es és a hatos falas védekezés gyakorlása volt. Bár különösen az első félidőben több ziccert és indítást elhibáztunk, a srácok jól tették a dolgukat, amit a kapott gólok száma jól mutat. A bajnokságig hátralévő időben majd igyekszünk a most látott hibákat kijavítani és minél jobban összecsiszolni a játékot.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.