Hét év után: Pick Szeged

Utoljára hét esztendeje, a Magyar Kupa négyes döntőjében találkozott egymással tétmérkőzésen az Orosháza és a Pick Szeged együttese. Most a sikerre éhes OFKSE és az idei bajnokságban már kétszer is botló Szeged meccse ismét izgalmas összecsapást hozhat.

Skaliczki László edző a bajnoki rajt előtt a szegedma.hu-nak számolt be a felkészülés utáni tapasztalatairól:
– Voltam már kedvezőbb helyzetben is a Pick Szeged edzője. (…) Most azt kell, hogy mondjam, nagyon heterogén a csapat edzettsége, de nem azért, mert nem végeztünk komoly munkát, hanem mert a keret felének még új volt az általam diktált tempó. A Bajnokok Ligájára igyekeztem felkészíteni a csapatot, majd az edzőmeccseken rá kellett jönni, hogy a Pick Szeged egyelőre nem világverő, a sorozatmérkőzéseket nem bírja el. A vesszőfutás, ami még most is tart, és remélem, a Kecskemét elleni bajnokin megszakad, a tatabányai tornán kezdődött. Tudom, engem nem azért szerződtettek, hogy sorozatban vereségeket szenvedjünk, a Pick Szeged hagyományainak ez nem felel meg, de egyelőre a játékosállomány erre a teljesítményre képes. Hatalmas munkát végeztünk, aminek egyszer meglesz az eredménye, de számomra is kérdés, hogy mikor. Ha a Pick Szegednek csak a bajnokikra kellett volna készülni, akkor nem lenne gond, de a nemzetközi szereplésben felőrlődhet az együttes. Kérdés: elegendő játékos marad-e, amikor a darálóból kikerülünk? Döntő lesz a csapat védekezése, a játékosok labda nélküli mozgása, és nagy feladat hárul a kapusokra.

A Tisza-partiak a bajnokság nyitómérkőzésén legyőzték a Kecskemétet, ám a második fordulóban vereséget szenvedtek a Balatonfüred csapatától. A harmadik körben kiütötték ugyan a fiatal dunaújvárosi gárdát, de a hétvégén Eperjesen ismét vesztesen hagyták el a pályát Skaliczki László legényei. 

Vadkerti Attila a Pick Szeged balszélsője a következőképpen értékelt a Pick honlapján a vasárnapi, Tatran Prešov elleni vesztes meccs után:
– Az első félidőben kimondottan jól játszottunk, megleptük a szlovákokat, nem véletlenül vezettünk három góllal. Sajnos a második félidőben védekezést váltott az Eperjes, és ez megzavart bennünket. A nyitott védekezés ellen nem találtuk az ellenszert. Én azt mondom, hogy jó, hogy ez most jött ki, a héten biztos, hogy átbeszéljük a mesterrel, hogy ilyenkor mit kell tenni. Voltak játékvezetői bakik, talán ha olyan fújást kapunk, mint az első félidőben, akkor nyerhettünk volna. Azonban a vereséget nem szabad erre fognunk. A csapatunk egyre jobb, egyre jobban összeszokunk, én bízom benne, hogy ez hamarosan az eredményekben is megmutatkozik.     

A csapat kapitánya, Katzirz Dávid a webradio.hu-nak így nyilatkozott a találkozóról:
– Az első félidőben jó játszottunk, végig szoros volt a meccs, a szünet előtt akár még három gólnál is többel vezethettünk volna. A második játékrészben 18-18 után a Prešov csinált egy 8-1-es szériát. Minden hibát kihasználtak, így mi már csak futottunk az eredmény után. Az a csapat tartását bizonyítja, hogy hatgólos hátrányból is majdnem felálltunk. (…)
– Ez volt a harmadik mérkőzésed a visszatérés óta, hogyan bírta a lábad a gyűrődést?
– Még egyáltalán nem vagyok százszázalékos, de nincs idő a pihenésre, játszani kell. Nem akarok már sem edzést, sem mérkőzést kihagyni miatta. Így ahogy van, így folytatom és remélem, hogy majd napról napra javul.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?