U9: országos ötödik hely

Mintegy száz csapat nevezett a szivacskézilabda U9-es korosztályában, így nagy bravúrnak számított, hogy az Orosházi FKSE együttese bejutott a nyolccsapatos országos döntőbe, melyet június 1-jén és 2-án Szigetszentmiklóson rendeztek. A csapatok két négyes csoportban mérkőztek.

Az orosházi eredmények: OFKSE – Kőkút Tata 17-20, FTC – OFKSE 13-7, OFKSE – Szigetszentmiklós 18-19. A klub beszámolója szerint az első nap nehezen lendültek játékba a gyerekek. Támadásban sok hibát vétettek, és a védekezés is nehezen állt össze. Bizonytalanok voltak mindhárom mérkőzésen, így a csoportban a 4. helyen végeztek, azaz az 5-8. helyért játszottak vasárnap.

A szakmai stáb és a szülők mindent megtettek azért, hogy ezen a napon már sikeresebb legyen a csapat. Eredmények: Győr – OFKSE 13-15, az 5. helyért OFKSE – Kőkút Tata 15-14. Folyamatosan javuló játékkal, remek védekezéssel a nagyon fontos ötödik helyet szerezték meg a fiúk.

Az országos ötödik helyezett orosházi csapat (Fotó: egyesület)

Megtudtuk, hogy az orosházi csapat hat hónapja állt össze, és dolgozik közösen edzéseken és versenyeken. Hatalmasat küzdve, óriási szívvel érték el ezt a fantasztikus eredményt.

Az országos ötödik helyezett csapat tagjai: Paulik Levente, Jancsó Benjamin, Jónás Balázs (kapusok), Janowszky Botond 21 gól, Szabó Máté 11 gól, Dimák Balázs 14 gól, Hegedűs Márk 10 gól, Baki Bence 7 gól, Kiss Milán 5 gól, Jónás Bence 2 gól, Fodor Gergő 1 gól, Borbély Levente 1 gól, Molnár-Farkas Noel, Anda Levente.
Felkészítő edzők, testnevelők: Pappné Horváth Zsuzsanna, Papp Mihály. Csapatvezető: Vajer Tamás.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.