Erős tavaszt várnak az OFKSE utánpótlásától

Hangulatos vacsora keretében zárták és búcsúztatták a 2012-es évet az Orosházi Férfi Kézilabda SE utánpótlás korú csapatai a közelmúltban. Itt kértük mikrofon elé a nyáron, a vajdasági Adáról érkezett szakvezetőt, Goór Róbertet.

– Hogyan lehet értékelni, milyen volt ez az év?

– Igazából csak a második feléről tudok beszámolni, mert bár figyelemmel kísértem a csapatokat, de az érdemi munkát csak nyáron kezdtem el a klubnál. Egy új szellemiséget, felfogást próbáltam és próbálok meghonosítani és azt hiszem, hogy az eltelt öt hónap eredményei igazolják törekvéseimet. Az alapokat leraktuk. A bajnokság folyamán akárhol léptünk pályára, mindenütt tekintélyt vívott ki az OFKSE.

– Korosztályonként hogy sikerült a félév?

– A serdülő csapatban első számú célunk a harmincas kerettel, hogy a későbbi ifi csapatnak egy stabil bázist tudjon biztosítani. Eddig az eredményeket illetően felemás a siker, de azt hiszem, hogy a cél – a rájátszásba kerülés – elérhető.
Az ifi csapatot egy kicsit sajnálom, rendkívüli sérüléshullám sújtotta ezt a korosztályt. Azt mondhatnám, hogy a 15 forduló során egyetlen mérkőzésen sem tudtunk a legjobb összeállításban pályára lépni. A bajnokság elején kaptunk néhány pofont, de ahogy múlt az idő egyre jobb és jobb játékkal tudtunk előrukkolni. Az élen álló csapatok kiemelt figyelmet fordítanak ránk. Azt hiszem, hogy az ifi bajnokság egyik meglepetés csapata lehetünk, a kitűzött 4-8. helyezés pedig teljesülni fog.

– Mi a helyzet a junioroknál?

– A juniorok számára a dobogó volt a cél a bajnokság kezdetén. Ezt próbáljuk elérni. A rájátszásban a 1-4-be kellene ehhez kerülni és azt gondolom, hogy jó úton haladunk. Volt egy- két gyengébben sikerült meccsünk, ahol nem tudtunk megfelelő koncentrációt nyújtani, de ezek után mindig fel tudtunk állni. Jelenleg a tabella ötödik helyén állunk. A tavasz folyamán jön hozzánk a Veszprém, Csurgó, Szeged. Azt gondolom, ha a hazai találkozóinkat tudjuk hozni, és idegenből legalább három győzelmet még hozzáteszünk, akkor ott tudunk lenni a négyben a végelszámolásnál. A négy között pedig mint tudjuk, bármi előfordulhat. A kupában a legjobb 16-ban vagyunk, országos diákolimpiára kvalifikálta magát a Táncsics csapata. Dióhéjban ennyi a féléves munkánk eredménye.

– Mivel lennél személy szerint elégedett 2013-ban?

– A májusi értékelésnél elégedett lennék egy jó dobogós helyezéssel, egy diákolimpiai arannyal. Szeretnénk a serdülő, ifi csapatot úgy építgetni, hogy az kellő számú jó játékost adjon a juniornak, a junior pedig úgy edzzen és olyan kvalitások jöjjenek ki, akik meghatározó játékosai lehetnek a felnőtt csapatnak – zárta értékelését a mester.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.