Füredi szemmel

A folytatásban elolvashatják, hogyan értékelték a szezonnyitó találkozót a balatonfürediek. A www.balatonfuredikc.hu oldalon találtuk az alábbi rövid tudósítást.

Pillanatnyi kétely nélkül

Telt házzal várta Orosháza az NB.I./B-s évek utáni első Budapest Bank Ligás meccset. Még szerencse, hogy a rutinos füredi B közép előre lefoglaltatta a helyét, így a vendégszektort a mieink tölthették fel. Bár kevesebben voltunk, a dobok számában, no és a hangerőben ez már nem mutatkozott meg, sőt!

Orosházi kapufával, majd egy meg nem adott Kovács Gyuri góllal indult a meccs. A 12. percig a hazaiak vezettek, de ezek a vezetések rendre csak a következő füredi támadásig tartottak és már hamarabb is vezethettünk volna, amihez nem csak Gyuri elvett gólja, de csapatkapitányunk nagy helyzetének a kihasználása is elég lett volna. Aztán éppen Gyuri kettő-, majd Pásztor góljával nem csak átvettük a vezetést, de mindjárt háromra növeltük az előnyünket. Orosházi időkérés azonban kizökkentett minket, mert két kimaradt helyzetünk után kétszer is egyenlíteni tudtak a vendéglátóink. Azonban a 21. perc után már a pillanatnyi egyenlítés sem jött össze a lelkes hazaiaknak, sőt a szünetet jelző sípszó előtt Pásztor kínaija már négygólos vendégelőnyt jelentett.

A második játékrész gólpárbajjal indult, majd a 42. percben még egyszer felzárkózott az Orosháza, de ez a felzárkózás ekkor már csak azt jelentette a hazaiaknak, hogy látótávolságba kerültek. A következő nyolc percben aztán eldöntötték a meccset a vendégek. Szebbnél szebb támadások és masszív védekezés mellett hétre nőtt a füredi előny. Bakos Dávid szépségdíjas-, majd Josip Sandrk kilencedik találata már kilencre növelte a füredi előnyt. Ekkor pályára léptek az ifimeccs után a fiatalok is (Bóka, Zdolik és Szöllősi Balázs), de most nem jött össze nekik a gól, miközben emberelőnyből, majd hetesekből négyre faragták le a hátrányukat a végig lelkesen küzdő hazaiak.

Enyhe hazai pálya (ld. a kiállítás és hetes arányokat!) mellett sem volt egy pillanatig sem kétesélyes a meccs. Tanulva a Pécs elleni utolsó felkészülési meccsből, tisztelve újonc ellenfelünket, koncentrált játékkal győzött a BKSE. Kár volt azért az utolsó négyperces gólcsöndért, mert ebben a meccsben benne volt a nagyobb különbségű győzelem is.

Fiataljaink hasonló meccset játszva, biztosan győztek: Orosháza – BKSE 22:28 (14:16). Újonc serdülőinknél meglátszott az összeszokottság-, no és a meccsek hiánya: Orosháza – BKSE 26:16

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?