Megvan az OFKSE első győzelme

Orosházi FKSE-Linamar – Kecskeméti KSE 26-25 (10-12)

NB I-es férfi bajnoki kézilabda mérkőzés, Orosháza, 600 néző. Vezette: Kisfalvi, Péli.
Orosháza: SZABÓ P. – Morva 2, Kanyó 1, Balda 2, MAZIC 6, BALI 4, HARSÁNYI 7. Csere: HERJECZKI (kapus), Bajusz 1, Raffai 1, BERTA, Lászlai, Benmiloud 1, Holpert 1, Mazic, Benák. Edző: Füzesi Ferenc. Kecskemét: KISS O. – Temesvári 2, Erdős, Kupcsik, VARSANDÁN Á. 12, ATSUSI 6, Rossoni 1. Csere: Árki (kapus), Majoros, Szilágyi 1, Vancsics, Kun, Tóth E. 3, Csányi. Edző: Avar György.
Kiállítások: 16, ill. 12 perc. Hétméteresek: 7/5, ill. 3/1.

A korosztályos csapatok megalapozták a hangulatot, az ifik 41-25-re, a juniorok 36-20-ra múlták felül kecskeméti kortársaikat.

Ezek után jött a felnőtt mérkőzés, ahol jobban kezdtünk, mint a vendégcsapat, 2-0-ra vezettünk, majd jött két Varsandán gól és a 6. percben újra egyenlő volt. Ezután mindig megszereztük a vezetést, a Kecskemét pedig mindig egyenlített. A 15. és a 20. perc között gólcsend volt, a 21. percben viszont a vendégek lőttek, és átvették a vezetést. Támadásban mindent középen erőltettünk, szélsőjáték ebben a periódusban szinte nem is volt. Sok elhibázott támadásunk volt, a vendégcsapat csupán azért nem húzott el, mert a kapunkban Szabó Péter meccsben tartotta a gárdát. A félidő végére zavaróval védekeztek a vendégek, ami nagyon nem ízlett nekünk, de tartottuk magunkat, így csak 2 góllal vezettek a kecskemétiek a szünetben.

Harsányi Viktor (zöld) hetesből sem kegyelmezett (klikk a képre) Fotók: Rajki Judit

A második félidőre felpörgette Füzesi mester a csapatot, rögtön egy Bali Ricsi góllal indítottunk, de tőlünk Morvát külön kivették emberfogással, így kicsit furcsa volt a támadásunk képe. A fiatal, orosházi nevelésű Varsandán Áronnal egyszerűen nem bírtunk, sorra lőtte a gólokat, egyszerűen megverte lábbal a védelmünket. Aztán Mazic Milan a falból ki-ki lépkedve jobban figyelt rá, így kevesebbet villant, és a japán Atsusi Mekarut is sikerült jobban őrizni, ami megtörte a Kecskemét lendületét. Óriási küzdelemben a 43. percben 18-18-nál utolértük az ellenfelet, ettől pedig felrobbant a csarnok a hangorkántól. A mérkőzés végére a kecskeméti kezdősor kezdett fáradni, nekünk viszont hosszabb a kispadunk, így jobban forgathatta Füzesi mester a csapatot. Hatalmas csata volt a pályán, a védelmek és a kapusok brillíroztak mindkét oldalon, ezért a 45. és az 50. perc között egyetlen gól sem esett (19-19). A gólcsendet mi törtük meg, de erre érkezett a gyors válasz, majd két nagyszerű Mazic találatnak köszönhetően két góllal elmentünk (55. perc 24-22). A végjáték rendkívül izgalmasra sikeredett. Ez köszönhető a játékvezetőknek is, akik mindkét csapatból szórták ki a játékosokat, hol az egyik, hol a másik edző reklamált hevesen. Nem játszottunk jól, de az utolsó pillanatokig akart és küzdött a csapat, a minimális győzelmet ennek köszönhetjük.

Füzesi Ferenc: – Ilyen szoros és izgalmas mérkőzésre számítottunk, a nagyobb koncentrációnak, akarásnak köszönhetően nyertünk.

Avar György: – Érzésem szerint nem érdemeltünk vereséget, sajnos kevesen vagyunk még mindig.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.