Az utolsó pillanatban veszített pontot az OFKSE

Balatonfüredi KSE – Orosházi FKSE-Linamar 24-23 (13-8)

NB I-es férfi bajnoki kézilabda mérkőzés, Balatonfüred. Balatonfüred: Szatmári – Pásztor 1, ZDOLIK 9, Faluvégi, RIO 3, Lelkes 1, Hornyák 3. Csere: Szabó T. (kapus) Nagy D., Gerdán, Németh 2, Pulai 1, KOVÁCS GY. 4, Sandrk, Kemény. Edző: Sótonyi László. Orosháza: Pajkó – Kanyó 2, Harsányi 3, Morva, Bali, Balda 4, Mazic 4. Csere: HERJECZKI, Szabó P. (kapusok) BAJUSZ 4, RAFFAI 3, Berta, Lászlai 2, Benák, Benmiloud 1, Holpert. Edző: Füzesi Ferenc.
Kiállítások: 4, ill. 4 perc. Hétméteresek: 3/1, ill. 3/1.

Nagy reményekkel utazott a férfi kézicsapat a Balaton partjára. Kissé zavarodottan kezdtünk, mintha a srácok nem találták volna a helyüket a pályán. Ezt kihasználta az ellenfél, és a 6. percben 3-1-re vezetett, de a bosszantó fásultságunk ellenére szorosan tartottuk az eredményt. Nem esett sok gól, a 14. percben 6-4 volt az állás. Ekkor egy füredi támadás végén, egy kézimeccsen átlagos ütközés után két játékos a földre került, és a bírók teljesen érthetetlen módon az orosházi Kanyó Ádámot azonnal kiküldték piros lappal. Ez nem tett jó hatást csapatunkra, továbbra is bosszantó hibákat vétettek a srácok. Nem igazán ízlett nekünk a Füred nyitott védelme, sokszor csak szenvedtünk a támadásoknál. A 23. percben 10-7 volt az állás, és a vendéglátók visszaálltak hatosfalra, mi pedig kinyitottuk a védekezésünket. Ezt a védekezésváltási stratégiát azonban a Balatonfüred reagálta le gyorsabban. A nyitott védelmünkben hiányoztak az ütközések, nem volt meg a kellő agresszivitás. 5 percig nem dobtunk gólt, és az ellenfél 13-7-re elhúzott, ebből már csak kozmetikázni tudtunk a szünetig.

Az öltözőben nyilván nagy fejmosását tartott Füzesi mester, mert a második játékrészben feljavult a védelem, ami továbbra is a 3-2-1-es formáció volt. Labdákat szereztünk, indítottunk és gólokat lőttünk, ezzel pedig megkezdtük a felzárkózást, a 35. percben 14-11-re változott az állás. Ekkor kapcsoltak a vendéglátók is, kiegyenlített lett a játék képe, de apránként csak sikerült egy gólra feljönni (45. perc 17-16). De újra jött egy rövidzárlat, megint kaptunk 5 gólt zsinórban, amire nem volt válaszunk (48. perc 22-17). Innen újra megkezdtük a felzárkózást, de kissé hektikus volt a játék, loholtunk az eredmény után. Mindezek ellenére a hajránk jól sikerült, felzárkóztunk. Az 59. percben 24-23-nál az ellenfél ziccert rontott, mi pedig támadhattunk, amiből gólt nem, de hétméterest sikerült kiharcolni. A meccsből mindössze 9 másodperc volt hátra, és az addig nagyon stabilan játszó Bajusz Sándor állt a hetes vonalra kezében labdával. Ám számára is érthetetlen módon egyszerűen a kapu mellé lőtte a labdát. Ezzel elszállt az esély az egyenlítésre, és kikaptunk.

Csapatunk most közelebb állt a 2 pont megszerzéséhez, mint a múlt heti Gyöngyös elleni hazai meccsen. Nagy lehetőséget szalasztottunk el, ha a múlt heti forma felét át tudtuk volna menteni, akkor most 2 ponttal utazhattunk volna haza.

Füzesi Ferenc: – Balszerencsés körülmények között egy nagyon jó meccsen pontokat vesztettünk.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?