Ikszelt az OFKSE a Gyöngyössel

Orosházi FKSE-Linamar – B. Braun Gyöngyös 24-24 (12-10)

NB I-es férfi bajnoki kézilabda mérkőzés, Orosháza, 600 néző. Vezette: Herczeg, Südi. Orosháza: Szabó P.– BALDA 5 (1), DUKIC 5, Morva, Mazic 3, HARSÁNYI 2, KANYÓ 3. Csere: Herjeczki, Pajkó (kapus), Bali 1, RAFFAI 1, Bajusz 3 (1), Lászlai, Benmiloud 1., Holpert, Benák. Edző: Füzesi Ferenc. Gyöngyös: Hudák – Gúnya 2, Szalafai 2, KOLLER 5, Debreczeni 1, Varsandán, SZABÓ P. 5 (4). Csere: TAMÁSI (kapus), Bakos, Frey 2, Sándor 3, GAZDAG 3 (1), Doros 1, Oláh. Edző: Nagy Károly.
Kiállítások: 16, ill. 16 perc. Hétméteresek: 4/2, ill. 8/6.

Egy blokkolt Dukic lövéssel kezdődött a találkozó, és az ellentámadásból Sándor Roland lőtte a mérkőzés első gólját. Mindkét csapat hatosfallal kezdett, és az egész összecsapáson kőkemény védelmek jellemezték a játékot. Támadásban a mieinknél kettőt cseréltünk, Bali és Bajusz védekezett, Dukic és Harsányi támadott. A 4. percben emberhátrányba kerültünk, ekkor elhúztak 2 góllal a vendégek (6. perc 2-4). A 10. percben Bakos Dávid lába egy ártatlan szituációban megsérült, el kellett hagynia a pályát. Ekkortól megnyitottuk a védőfalat, és ez szemmel láthatóan meglepte a vendégeket, de különösebb előnyt ebből nem tudtunk kovácsolni. Elhibázott támadásaink után rendre jöttek az indítások, amikből gólt is kaptunk. Ebben az időszakban főként a türelem hiányzott a támadásépítésünkből. Nagyon jól levédekezte a Gyöngyös a beállónkat, Mazicot egyáltalán nem tudtuk megjátszani. A 20. percre összeállt a védelem, és gyorsan egyenlítettünk is (21. perc 8-8). A 25. percben az irányítónk, Morva Zoltán piros lapot kapott egy olyan szabálytalanságért, amiből egy meccsen van negyven, a nézők sem értették ezt a szigorú ítéletet. Ezután még jött egy ajándék hetes is az ellenfélnek, és ettől a pillanattól kezdve a csapatban megváltozott valami: egy “csak azért is” elszántság vett erőt a társaságon, aminek köszönhetően megszereztük a vezetést, a szünetre pedig már 2 gólos volt az előnyünk.

Raffai András (3) vezére volt a csapatnak (klikk a képre) Fotók: Rajki Judit

A második félidőben is nyitott védelemmel kezdtünk. Megint emberelőnybe került a Gyöngyös, ekkor kiegyenlítettek, de újra átvettük a vezetést. (40. perc 16-14). A vendégek egyik meghatározó játékosa, Szalafai Gábor megkapta harmadik kiállítását is, amiért piros járt. Nálunk Raffai András irányítójátéka hozta meg a nagyobb arányú vezetést. Élményszámba menő labdákat osztott, olyannyira, hogy a 45. percben 19-15-ös hazai vezetésnél Nagy Károly edző időt is kért. Ez hellyel-közzel eredménnyel is járt, mert 3 kihagyott orosházi helyzet után három vendéggól következett. Ezt Füzesi mester unta meg, és ő is kikérte idejét. Az 52. percben Mazic Milan is megkapta harmadik kétperce után a pirosat, ami a hazai nézőknek amolyan ajándék kiállításnak tűnt. Az 53. percben 20-20 volt az állás, mindkét gárda rendkívüli módon akarta a győzelmet, a mieink is hősies harcot vívtak.

Sajnálatos, hogy a végjátékban a játékvezetők vették át a főszerepet. Ami ott hetes volt, az itt nem, és a kétes szituációkat is rendre az ellenfél javára ítélték meg. Másfél perccel a vége előtt, 23-22-nél ismét emberhátrányba kerültünk. Ebből még tudtak egyenlíteni a vendégek, sőt mi is szereztünk egy újabb gólt Kanyó Ádám révén, amivel vezettünk. Mintegy 30 másodperc volt hátra, amikor a gólunk után a vendégek kapusa kidobta a labdát, ami elhagyta a játékteret. A közönség legnagyobb megdöbbenésére azonban a játékvezetők megállították az órát a középkezdés előtt, így bőven volt ideje felállni az ellenfélnek, amiből emberelőnyben gólt is értek el. Az utolsó másodpercekben a középkezdésünket megakadályozta Gazdag Tibor, akit piros lappal kiállítottak, de ekkor már csak egy időntúli szabaddobásra volt lehetőségünk, amit nem sikerült a kapuba juttatni a félpályáról.

Bátran mondhatjuk, hogy a jó erőkből álló Gyöngyösnek az egyenlítésért kellett küzdeni és csak nagy nehézségek árán mentett pontot. A múlt pénteki, Fradi elleni meccshez képest óriásit fejlődött az orosházi csapat. Kategóriákkal jobban játszottak a fiúk mint akkor, egymásért küzdve, a bírói nyomás ellenére is odatették magukat.

Füzesi Ferenc: – Szenvedélyes mérkőzésen érdemtelenül veszítettünk pontot.

Nagy Károly: – Győzni jöttünk, de sajnos több meghatározó játékosom is megsérült. Ezeket a pillanatokat az Orosháza jól használta ki. Nem sikerült, csak a döntetlen.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

1 Response to Ikszelt az OFKSE a Gyöngyössel

  1. APA szerint:

    Időt nyert Baresz.A SZERB edzőnek még várnia kell.

Vélemény, hozzászólás?