Így készül a Gyöngyös

A Heves megyei csapat honlapján részletes beharangozót olvashatnak az érdeklődő sportbarátok a szerda esti Orosháza – Gyöngyös összecsapásról.

Kezdjük a szokásos visszatekintéssel az előző évre. Két alapszakaszbeli mérkőzést játszottunk a tavalyi szezonban az Orosháza ellen, aztán a rájátszásban ők a kiesés elleni helyekért küzdöttek. Sikeresen, hiszen mind a hat mérkőzésükön nyerni tudtak így kilencedik helyen zárták a legvégén. Nem igazán kezdték jól a tavalyi évet, de a végére meglepetéseket is produkáltak (Balatonfüred elleni győzelem) és már akkor is lehetett sejteni, hogy erős csapat lehet belőlük az idei szezonra.

B.Braun Gyöngyös – Orosházi FKSE Alexandra 33-25 (15-13)
Az első találkozón simán tudtunk nyerni hazai pályán, végig kezünkben tartottuk a mérkőzést, bár az első félidőben nagyobb előnyt nem tudtunk kiharcolni, elsősorban a pontatlanságainknak és a technikai hibáinknak köszönhetően. A második játékrészre aztán rendeződtünk és volt, hogy már 10 góllal is vezettünk, a végén „csak” 8 maradt közte.

Orosházi FKSE Alexandra – B.Braun Gyöngyös 30-30 (11-18)
Ez a találkozó is simának tűnt…az elején. Idegenben már az első félidőben tisztes előnyt sikerült kiharcolni, amit gyakorlatilag csak megőrizni kellett volna a második félidőben. Azonban valami megváltozott, sorra hibáztunk, az Orosháza pedig kihasználta ezeket és két perccel a vége előtt feljött egy gólra. Végül az utolsó góljukat hétméteresből szerezték (összesen egyébként hét büntetőt lőhettek és nem is hibázták el), majd megakadályozva a gyors középkezdést egy piros lappal és egy ponttal lettek gazdagabbak. Az előbbi talán annyira nem is zavarta őket…

Ez történt a nyáron…

Szerdai ellenfelünk kerete a nyár folyamán sem feltétlenül gyengült, mert bár meghatározó játékosok távoztak, de az érkezők listája is figyelemreméltó.
Kezdjük a távozókkal, hiszen, ami Füzesi Ferenc csapatának gyengülést jelentett, az nekünk erősítés volt, Frey Tamás ugyanis Orosházáról érkezett hozzánk. Ismerős mindenkinek Pál Gergely neve is, aki tavaly szerepelt nálunk Sándor Roland sérülése miatt – ő Vácra igazolt. Marinko Kekezovicra pedig a Pick Szeged csapott le.
A békésieknek leigazolták Kecskemétről Bajusz Sándort, Tatabányáról Kanyó Ádámot és Mezőkövesdről Morva Zoltánt. Valamint hozzájuk is érkezett egy Szabó Péter, a Balmazújváros csapatától.

És ha már a nyárról esett szó a végére idézzük fel azt, hogy a felkészülés során két edzőmérkőzést játszottunk ellenük hazai pályán.
A délelőtti találkozó egész simának volt mondható, bár a vezetést az Orosháza szerezte meg, de az első félidő derekán fordítottunk, majd tartani is tudtuk a 2-3 gólos előnyünket. A vége 32-29 lett.
Délután már egy szorosabb meccset játszottunk ellenük, az első félidőben itt is a mi előnyünket mutatta az eredményjelző. A második játékrészben aztán hol az egyik, hol a másik csapat vette át a vezetést, de a legvégén itt is mi örülhettünk az egygólos győzelemnek (26-25).

Őszi szezon

Eddigi két mérkőzésüket a szezonban két vereséggel zárták. Az első fordulóban Tatabányán léptek pályára, ahol bár nem tudtak nyerni, de jó játékot bemutatva négygólos vereséget szenvedtek a tavalyi ötödik ellen. Múlt hétvégén pedig hazai pályán fogadták az FTC-PLER csapatát és egy félidőn keresztül még tartották magukat, de a második játékrészben a fővárosiak Pálos Gábor vezetésével magabiztos győzelmet arattak.
Grundfos Tatabánya KC – Orosházi FKSE Alexandra 28-24
Orosházi FKSE Alexandra – FTC-PLER Budapest 27-34

Nagy Károly:

– Mire számíthatunk holnap?
– Felkészültünk az Orosházából. Tudnunk kell mindent, vagyis ismerjük kik a veszélyes játékosaik, mit játszanak és mit kellene csinálnunk ahhoz, hogy elvegyük a játékukat. Ezért nagyon bizakodó vagyok. Egy sérültem van, Sándor Ákos, aki érzékeny veszteség. A többiek harcra készek és remélem, hogy fejben is ott leszünk majd, de mindenképp nagy csatára számítok!

Debreczeni Dávid:

– Milyen meccs lesz a holnapi?
– Küzdős, hajtós csapat az Orosháza, ezért jó meccsre számítok, de remélem, hogy a végén mi fogunk győzni!
– A Szeged ellen nem voltál valami jó formában, a hétvégi meccsen már jobban játszottál, ezek után mit vársz magadtól holnap?
– Az igazat megvallva még mindig nem vagyok top formában. Nagyon remélem, hogy sikerül előrébb jönnöm, főleg észben, mert úgy érzem abban vagyok lemaradva. Taktikailag nem tudom úgy megoldani a dolgaimat, mint ahogy kellene. Dolgozom rajta és remélem, hogy az Orosháza ellen ki fog jönni ez!
– Miért vállaltad el a hétvégi adománygyűjtésben való segédkezést?
– Szimpatikus volt az Alapítvány és úgy gondoltuk, hogy segítünk nekik.
– Milyen visszajelzéseket kaptál az emberektől?
– Nagyon aranyosak voltak. Sokan megálltak és kérdezősködtek, főleg a Tatabánya elleni meccsről. Örülök annak, hogy sikerült sok pénzt gyűjtenünk, de sokkal lényegesebb volt, hogy felhívjuk a figyelmet az Alapítványra és a céljaira.

Holnap tehát irány Orosháza, ám tovább folytatódik a menetelés, hiszen vasárnap már a Kecskemét otthonában lép pályára csapatunk.

Szerző: Bogdány Kata és Szabó Gergely

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?