Az OFKSE nem bírt a Fradival

Orosházi FKSE-Linamar − FTC PLER 27-34 (12-15)

NB I-es férfi bajnoki kézilabda mérkőzés, Orosháza, 600 néző. Vezette: Horváth, Marton. Orosháza: Herjeczki — Morva 3, Dukic 3, Kanyó 4, BALDA 8, MAZIC 4, Bali 3. Csere: Szabó P., Pajkó (kapusok) Bajusz, Raffai, Harsányi, Berta, Lászlai, Benmiloud 1, Holpert 1. Edző: Füzesi Ferenc. FTC-PLER: Paul T. — Rév 6, Marczinko 1, Kocsi 1, Bakos 3, LENDVAY 5, PÁLOS 9. Cs: Székely (kapus), Pavlovics 4, Mazák 2, Szűcs, Bak 3, Soproni. Edző: Zsiga Gyula.
Kiállítások: 6, ill. 12 perc. Hétméteresek: 6/5, ill. 4/4.

Az idei szezonban először lépett hazai pályán közönség elé tétmeccsen a férfi kézilabdacsapat.

Jól kezdtünk. Már az elején látszott, hogy Dukic őrzőt kapott, 5-1-et védekeztek a fővárosiak, mi hatosfallal kezdtünk. Mindkét oldalon nagyon szigorú védelmek jellemezték a meccs elejét, látszott, hogy a két edző rendkívül jól felkészítette csapatát a másik játékából. A 10. percben 4-2 volt a meccs állása. A 13. percben jött az első emberelőnyünk, amit 2-0-ra nyert is csapatunk, így elmentünk 6-3-ra. Ezután mi kerültünk hátrányba, amit 0-3-al hozott az ellenfél, így utolértek minket. Rendkívül feszült volt mindkét együttes, ami sok technikai hibát eredményezett. A félidő közepén megnyitotta védelmét a Ferencváros, ez pedig nem ízlett csapatunknak. Percekig nem lőttünk egy gólt sem, a Fradi pedig átvette a vezetést. Nagyban köszönhető ez Paul Teodornak, aki a Fradi kapujában szinte minden lövésünket védte. Dukicnak és Bali Ricsinek semmi nem sikerült, ráadásul a védelmünk is elkezdett bizonytalankodni. Betaláltunk még háromszor, ezzel a 25. percben feljöttünk 9-11-re. De Pavlovicra nem létünk ki, aki 3 gyors góllal büntette ezt a hibát. A végén több lépéshiba is volt, ebből azonnal kaptunk újabb 2 gólt. Elöl szenvedtünk, de hellyel-közzel tartottuk a lépést. Az utolsó másodpercben még kaptunk egy gólt, amit a zsűri először nem adott meg, majd némi tanakodás után mégis rábólintottak.

Jellemző kép a meccsről, a Fradi kapusa túljár az orosházi játékos eszén (klikk a képre). Fotók: Rajki Judit

A második félidőt emberhátrányban kezdte a pesti csapat, de így is növelni tudta az előnyét. Dukic ugyan rögtön válaszolt – megszerezve ezzel a meccsen az első gólját –, de Lendvai gyorsan lehűtötte a kedélyeket két alulról megeresztett találattal. A 35. percben már 15-20 volt a mérkőzés állása. A 36. percben kettős emberhátrányba kerültünk. Először a kapuba beállt Szabó Péter védett, de ő sem tudott csodát tenni, tovább nőtt a vendégek előnye. A Fradi nyitott, sok mozgásos védelme mögött nagyon jó kapusteljesítményeket láttunk, rendkívüli hatékonysággal őrizték a hálót. A mi védelmünk a második félidő közepére teljes átjáróházzá vált, így folyamatosan nőtt a különbség a két csapat között. A 41. percben két beállós játékkal próbálkozott Füzesi mester, de ez is csak néhány percre hozott megoldást, gyorsan kiismerte az ellenfél, és a 49. percre már kialakult a 10 gólos különbség (20-30). A támadásokban harmatgyenge lövéseket engedett el Bajusz és Dukic is, amit a kapusok könnyen leszedtek. Minden kimaradt, még a ritka indításokat is lehalászták a fővárosi kapusok. A végére kicsit összekapta magát a társaság, és sikerült kozmetikázni az eredményen, a 10 gólból lefaragtak hármat.

Átlövésgólok nélkül ez a játék nem eredményes, márpedig az első félidőben ilyen találat nem esett nálunk, Bali Richárd, Goran Dukic és Bajusz Sándor egyetlen gólt sem lőtt ebben a játékrészben. A sokkal fegyelmezettebb pestiek tudatos játékkal, egy gyengébb napot kifogó Orosháza ellen győztek. Negyedóráig ment az orosházi szekér, aztán jött a pesti gyors. Nem bírtunk a Fradival, védekezésben és támadásban is jobbak voltak.

Füzesi Ferenc: – Nem erre készültünk. Az első félidő közepén szétesett a támadásunk, aztán a védelem is, Teljesen megérdemelten győzött a Ferencváros.

Zsiga Gyula: – Rendkívül motivált volt a csapatom, nagyon fegyelmezetten játszották azt, amit megbeszéltünk. A két kapusunk kiváló teljesítménye tette fel a koronát a győzelemre. Nagyon örülök, hogy sikerült visszavágni a tavalyi vereségért.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?