Tornagyőztes az Orosházi FKSE Nagyatádon

Vasárnap befejeződött Nagyatádon az id. Sótonyi László nemzetközi férfi kézilabdatorna. A zárónapon az orosháziak három góllal legyőzték a Balatonfüredet, és ezzel körbeverések után egy góllal megnyerték a díszes serleget.

A kétnapos id. Sótonyi László emléktornán az orosháziak mellett a horvát I. ligás Bejlovár, az NB I-es Csurgói KK, és a Balatonfüredi KSE csapata szerepelt.

Az orosháziak a nyitófordulóban, nagy csatában két góllal kikaptak a korábbi orosházi és békési edző, Bakó Botond által irányított Csurgói KK együttesétől.

Csurgói KK–Orosházi FKSE 30-28 (15-12) Nagyatád, 50 néző. V.: Bóna, Miskei. Orosháza: Herjeczki – Balda 1, Dukics 4, Bajusz S. 2, Benmiloud 2, Bali 3, Kanyó Á. 3. Cs.: Szabó P. (kapus), Mazics 2, Benák 1, Raffai 4, Berta, Morva, Marics. Vezetőedző: Füzesi Ferenc. A Csurgó legjobb dobója: Katzirz 7.
Az első félidőben jobb helyzetkihasználásának köszönhetően szerzett háromgólos előnyt a Csurgó. Szünet után fej-fej mellett haladt a két együttes, az utolsó percben a egyenlítésért támadhattak az orosháziak.

Bjelovar (horvát)Orosházi FKSE 26-31 (14-12) L. d.: Horvat 9, ill. Mazics 7, Balda 6, Bali 4, Kanyó Á. 4.
A nagyatádi emléktorna második mérkőzésén szombaton este győztek az egységesebb orosháziak.
Az első félidőben a horvát együttes vezetett. Fordulás után a 42. percben vette át a vezetést az OFKSE, és jó teljesítményének köszönhetően megérdemelten nyert a horvát bajnokság tavalyi bronzérmese ellen.

Balatonfüredi KSE–Orosházi FSE 22-25 (9-12) L. d.: Hornyák 5, Pásztor 4, ill. Mazics 7, Bajusz S. 5, Morva 4. Jól kezdtek az orosháziak, és a 19. percben már 11–4-re vezettek.
Fordulás után a fürediek fordítottak, de hallatlanul izgalmas véghajrában az orosháziak megszerezték a háromgólos győzelmet, és ezzel ők végeztek az első helyen.

Az OFKSE mostani tornagyőzelme biztató az új idény előtt, mivel a tavalyi NB I-es bajnokság harmadik és negyedik helyezettjét előzték meg.

Végeredmény: 1. Orosházi FKSE 4 pont, 2. Csurgó 4, 3. Balatonfüred 4, 4. Bjelovar 0.

A torna legjobb játékosa címet a szakemberek véleménye alapján az orosházi Balda Ákos nyerte el.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?