Elindult az alapozás

Több mint száz edzés vár a kézilabdás fiúkra a bajnoki rajtig, hétfőn bemutatták a három új játékost is. A bajnokság szeptember elején indul.

Hétfő délután megkezdte a felkészülést az új szezonra NB I-es férfi kézilabdacsapatunk. Három új játékos érkezett az OFKSE együtteséhez: Kanyó Ádám a Tatabánya Carbonextől, Bajusz Sándor a Kecskeméti KC-től, míg Morva Zoltán a Mezőkövesdi KC-től igazolt át. Rajki István klubelnök a játékosok hétfő délutáni bemutatásán elmondta, nagy öröm, hogy itt üdvözölheti a kézilabdásokat, akik más csapatoknál már letették névjegyüket.
– A három távozó helyére érkeztek új játékosaink, és bízom abban, ugyanazt a játékerőt fogják képviselni, mint elődjeik. Úgy gondolom, csaptunk most jobb alapokról indul, mint az előző NB I-es bajnokságban, szeretnénk a középmezőnyben végezni – emelte ki az OFKSE elnöke.

Kanyó Ádám, Morva Zoltán ás Bajusz Sándor - mától OFKSE mezben (Fotó: Rajki Judit)

Bajusz Sándor a Kecskemétet erősítette az elmúlt három bajnoki évadban. Az OrosCafénak nyilatkozva elmondta, több poszton is játszik, irányítóként, bal- és jobbátlövőként is. Kiemelte, reméli, a kitűzött célokat sikerül teljesíteni.

Morva Zoltán az előző évet Mezőkövesden töltötte, előtte öt évet Dunaújvárosban kézilabdázott. A belső három pozícióban játszik.
– Szeretnék mindenképp jó teljesítményt nyújtani az egész évadban, és a csapat meghatározó játékosa lenni – hangsúlyozta.

Kanyó Ádám Tatabányáról érkezett, 11 évet játszott ott, most pedig a váltás mellett döntött. Azt mondja, jó lehetőségnek érzi Orosházát. A kitűzött célokat reálisnak tartja a balszélső, és a minél jobb eredményért dolgozik majd ő is a következő hónapokban.

108 edzés, több mint 10 felkészülési meccs

Hosszú felkészülés lesz – így összegezte a következő heteket Füzesi Ferenc vezetőedző, aki kiemelte, örül az új játékosok érkezésének.
– 108 edzés és 11-12 edzőmeccs vár a csapatra a következő 9 hétben a bajnoki rajtig. Lesz egy hazai torna augusztusban, és Cegléden is pályára lépünk egy felkészülési tornán. Nagyon sok a feladat. Mint mindig, most is elsőként a fizikai felkészítésen van a hangsúly. Úgy gondolom, Bajusz Sanyi személyében egy legendát igazoltunk, aki vezéregyénisége lesz a csapatnak. Morva Zoli nagyon tehetséges, fiatal játékos, aki mind a három belső poszton tud nagyszerűen játszani, Kanyó Ádám pedig fiatal, agresszív balszélső, jó dobással, iszonyatos sebességgel, tapasztalattal. Véleményem szerint mindhárman nagy erősségei lesznek a csapatnak – hangsúlyozta a vezetőedző.

Az NB I-es bajnokság sorsolása a múlt héten készült el, idegenben kezd az OFKSE szeptember elején. Részleteket az élvonalbeli menetrendről itt találtok.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?