Csak a legjobbak kerülnek be

– mondta Rajki István, az OFKSE elnöke, aki június 22-én ismertette munkatársunkkal a 2012/2013-as bajnoki szezonra vonatkozó várakozásait.

– Az előző bajnokság az elmúlt évek legsikeresebb szezonja volt. Az I. osztályban maradásért küzdve 9. helyet értünk el. Sikerült a rájátszás idejére az új igazolásokat beépíteni a csapatba, így hatból hat mérkőzést nyertünk meg. Ez az eredmény dicséri az edzők, valamint az új és a régi játékosok kitartását.

Három meghatározó játékos távozott az egyesülettől. Helyüket hasonló képességű sportolókkal próbáljuk feltölteni. Kanyó Ádám a Tatabánya Carbonextől, Bajusz Sándor a Kecskeméti KC-től és Morva Zoltán a Mezőkövesdi KC-től igazolt hozzánk. Így teljes csapattal tudunk majd a 2012-2013-as szezonnak neki vágni – nyilatkozta Rajki István, aki hozzá tette, hogy sok munka vár a felkészülés időszakában Füzesi mesterre. – Ismerve az ő három éves munkáját, biztos vagyok benne, hogy megbirkózik a feladattal. Július 16-án kezdődik az alapozás. A 6-8. hely közötti eredménnyel lennék elégedett.

Az OFKSE új igazolásai: Kanyó Ádám, Bajusz Sándor és Morva Zoltán

Augusztus 10-12. környékén egy hat-nyolc csapattal induló nemzetközi tornát szervez az egyesület. Egy hét múlva pedig 3 napos tornán vesz részt a csapat Cegléden. Összességében 9-10 felkészülési mérkőzést tervez az elnökség. A cél, hogy a szeptember 9-én induló bajnokságra jobb csapattal sikerüljön kiállni. Az utánpótlásból pár saját nevelésű játékos is részt vesz a felkészülésen.

Minden játékosnak biztosítjuk a csapatba kerülést, amennyiben megütik az NB I-es szintet. Minden mérkőzésen nagyon oda kell figyelni – hangzott el az interjú során.

Rajki István bízik a városvezetés további segítségében is, hogy minél sikeresebben szerepelhessen az OFKSE. – Az anyagi feltételeket meg kell teremteni, hogy a határon kívül is méltón tudjuk képviselni városunkat. Bízom abban, hogy a felnőtt csapat megfelelő anyagi támogatásával biztosítani tudjuk a játékos állomány gazdasági hátterét is.

Az utánpótlás fejlesztését is fontosnak tartja az elnök, ezentúl az ifi, a junior és a serdülő csapatokért az Adáról ide szerződött Goór Róbert fog felelni, aki a szerb utánpótlás válogatott edzőjeként is tevékenykedett. Ő lesz az utánpótlás szakmai felelőse. – A napokban történnek az edzésidők egyeztetése a csarnokokban. Remélem, hogy meg tudjuk teremteni minden utánpótlás korcsoport részére az I. osztálynak megfelelő edzésidő biztosítását, más csapatokhoz hasonlóan – mondta Rajki István.

Az elnök optimistán tekint a következő bajnokságra, emellett biztosítja a játékosokat, hogy mindenkinek lehetősége lesz a felkészülés alatt kivívni, hogy ne kerüljön a kispadra. – A felkészülési időben azért kell harcolni, hogy bekerüljön a csapatba. Csak a legjobbak kerülnek be, a kísérletezésekre csak az edzőmérkőzések alatt lesz lehetőség.

Szurkoljunk együtt a fiúknak és mindenki a maga kedvencének, hogy jól teljesítsen a bajnokság kezdéséig. Jövő héten az edzők fognak beszámolni a felkészülésről és arról, hogyan telik a nyári szünet.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?