Tovább robog az OFKSE

Orosházi FKSE-Alexandra – Mezőkövesd 38-30 (16-12)

NB I-es férfi bajnoki kézilabda mérkőzés, rájátszás, Orosháza, 600 néző. Vezette: Herczeg, Südi. Orosháza: HERJECZKI – Balda 1, DUKIC 6, Frey 5, MAZIC 4, Pál 3, KEKEZOVIC 7. Cs.: Pajkó (kapus), Ambrus 2, Raffai 1, Berta 1, Benmiloud 1, Bali 2, Kovács A. 2, Maric 2, Benák 1. Vezetőedző: Füzesi Ferenc. Mezőkövesd: Tóth – Lezák 3, Bécsi, Korsós, Rossoni 3, Kiss 6, Németh 2. Cs.: Melus, Holló (kapus), Rosta, Gubó 3, Morva 2, Molnár 5, Fekete 1, Benis 5. Vezetőedző: Buday Ferenc.
Kiállítások: 10, ill. 16 perc. Hétméteresek: 9/7, ill. 7/5.

Nyugodtan várhatta csapatunk a rájátszás utolsó hazai meccsét, hiszen már korábban bebiztosították a fiúk az élvonalbeli tagságot. A Mezőkövesd viszont már biztos kiesőként érkezett Orosházára, így csak az volt a tét, hogy megőrizzük-e a veretlenségünket. A vendégeket szépszámú szurkolótábor kísérte el, akik hangpárbajt vívtak a hazai B-középpel, így már a meccs elején megvolt az alaphangulat.

Mindennek dacára a Mezőkövesd nagyon harcosan kezdett és szemmel látható volt, hogy egy pillanatra sem fogja feladni a mérkőzést. A 8. percig még többször vendégelőnyt is mutatott az eredményjelző, innen azonban átvettük az irányítást. Ebben az időszakban Kekezovic volt az orosházi csapat motorja. Egyre inkább sikerült felvenni a mérkőzés ritmusát és a védelem is összeállt. A megszerzett előny végig tartósnak bizonyult, sőt 3-4 gólos orosházi vezetés jellemezte az első félidő végét. Magabiztosan, szépen játszott az orosházi csapat, látszott a fiúkon a rájátszás első négy meccsén szerzett önbizalom. Kekezovic mellé felzárkózott és a góllövésben jeleskedett Mazic Milan és Goran Dukic is, így a négygólos előny simán megvolt a félidőre.

A pihenő után óriásit változott a játék képe, egyszerűen két sebességi fokozattal feljebb kapcsoltunk és 10 perc elteltével faképnél hagytuk a Mezőkövesdet. Sorozatos labdaszerzésekből könnyű gólokat lőttünk, a vendégek pedig nem tudtak ezzel a ritmusváltással mit kezdeni. A 40. percben már rá is számolt a közönség a vendégekre (25-15). A Buday Ferenc vezette vendégcsapat nem adta fel, küzdöttek a jó eredményért, ami mindenképpen dicséretet érdemel. Ez is kellett ahhoz, hogy a nagy előny ellenére ne üljön le a mérkőzés hangulata.

Füzesi Ferenc a megnyugtató előny birtokában pihentette a kezdőket és lehetőséget kaptak azok, akik kevesebbet lehettek eddig a pályán. Ekkor kicsit felzárkóztak a kövesdiek, lefaragták 6 gólra a hátrányukat (55. perc 32-26). De mindig volt a mieinknél valaki, aki betalált, így ennél közelebb már nem engedtük az ellenfelet. Nem volt már tét számunkra, így látványos gólokat is láthatott a lelátó népe

Összességében a fiúk szép meccsel búcsúztak, jó játékkal és győzelemmel köszönték meg a közönségnek az egész éves szurkolást.

Füzesi Ferenc: – A szünetben arra kértem a fiúkat, hogy mindenképpen gyorsítsuk a játékot, és pontosabb, koncentráltabb legyen a befejezés. Ezt megtették, és ez döntött is.

Buday Ferenc: – A támadásbeli impotenciánk megakadályozott minden felzárkózási lehetőséget. Gratulálok az Orosházának!

Fantasztikus gólokat lőttünk a rájátszás eddigi meccsei alatt. Losonczi Dávid operatőr kollégánk összeszedte nektek a legjobbakat.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?