Megvan a kövesdi meccs

Mezőkövesdi KC – Orosházi FKSE-Alexandra 22-23 (8-11)

NB I-es férfi bajnoki kézilabda-mérkőzés, Mezőkövesd, 800 néző. Vezette: Dobrovits, Tájok. Orosházi FKSE: HERJECZKI – BALDA 2, FREY 4, Pál 3, Dukic 2, MAZIC 2, Kekezovic 4. Csere: Pajkó (kapus), BALI 3, BERTA, Ambrus 1, Benmiloud 2, Kovács A., Gazsó, Raffai, Maric. Edző: Füzesi Ferenc. Mezőkövesdi KC: Tóth – Fekete 4, Bécsi 1, Rossoni 3, Németh T. 3, Kiss 1, Benis 1. Csere: Melus (kapus), Szabó, Korsós, Rosta, Gubó, Morva 2, Molnár 4, Gamrát, Lezák 3. Edző: Buday Ferenc.
Kiállítások: 2, ill. 10 perc. Hétméteresek: 3/1, ill. 3/2.

Már a mérkőzés elején látszott az orosházi csapaton, hogy megszívlelték a gyöngyösi edzőmeccs tanulságait, és felkészültek a mezőkövesdi támadókból is, mégpedig alaposan. Bár egy ideig fej fej mellett haladtak a csapatok, rövid idő elteltével az OFKSE magához ragadta a kezdeményezést, és az 5. perctől kezdve végig vezetve nyerte a mérkőzést.

Különösen a védelem volt nagyon összehangolt, fegyelmezett és határozott. A kapuban Herjeczki Balázs bravúrok sorozatát mutatta be, de előtte a védelem már alaposan megszűrte a kövesdi támadásokat. Folyamatosan 3-4 gólos orosházi előnyt mutatott az eredményjelző az első félidőben. Bár fogcsikorgatva küzdött a Mezőkövesd, a különbséget csak a félidő hajrájára sikerült háromra faragniuk (8-11).

Buday Ferenc edző forgatta, cserélgette a csapatát, ám hiába volt minden fáradozása, mert a mezőkövesdi támadások méregfogát végig sikeresen húzták ki a mieink. Feketét, Kisst, Némethet nemigen engedtük helyzetbe kerülni, és ez elég volt a félidei három gólos vezetéshez.

A második játékrészben ott folytatták az orosházi srácok, ahol az elsőben abbahagyták. Továbbra is megnyugtató, 4-5 gólos előny volt az orosházi gárda javára. Szervezetten és fegyelmezetten védekezett a vendégcsapat, védelmünkön rendre megtörtek a hazai támadások. Bárkit küldött is harcba Füzesi Ferenc, mindenki hozzá tudta tenni a magáét. A félidő közepén lehetett volna egy fordulópont, amikor a kövesdieknek sikerült a hátrányt egyre csökkenteni, de itt is okosan, magabiztosan játszott az Orosháza, nem remegett meg a kéz, és néhány perc elteltével újra négy volt közte. A második játékrész közepén egyik beállósunkat, Benmiloud Yassine-t piros lappal végleg kiállították a játékvezetők, de ez sem törte meg az OFKSE lendületét. Az utolsó öt percre négygólos vendégelőnnyel fordultunk. Itt a kövesdiek mindent egy lapra feltéve még tudták csökkenteni a különbséget, de a lefújás pillanatáig azért maradt egy közte, ami az Orosháza első rájátszásbeli mérkőzésén a győzelmet jelentette. Kisebb megtorpanás egyszer volt a mieink játékában, amikor kettős emberfogással Frey-t és Dukic-ot megpróbálták kivenni a játékból, ám egy jó pillanatban elhelyezett Füzesi-időkérés ezt a problémát is hárította.

Ezen az estén nagyon jó volt orosházinak lenni a kövesdi csarnokban, és még a hazai szurkolók is elismeréssel nyilatkoztak az orosházi csapat játékáról és küzdeni tudásáról. A kövesdi meccset hétfőn, kedden és szerdán 17 és 22 órától megnézhetitek a városi tévében helyszíni kommentárral.

Füzesi Ferenc: – Jó védekezéssel megnyertük ezt a nagyon fontos meccset.

Az ifjúsági csapat 26-24 arányban maradt alul a mezőkövesdi fiatalokkal szemben.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?