Vereség Csurgón

Csurgói KK – Orosházi FKSE Alexandra 26-24 (12-11)

NB I-es férfi kézilabda mérkőzés, Csurgó. Vezette: Natkai, Szalay. Csurgó: Paul – Országh 1, Kos, Szöllősi 1, Vadkerti 6, Katzitz 8, Herbert 3. Cs.: Pallag (kapus), Simon, Pavlovic, Cifra, Vancsics, Borsos, Oláh 5, Nagy 1, Császár 1. Edző: Bakó Botond. OFKSE: HERJECZKI – Kekezovic 5, Pál 1, Frey 3, MAZIC 4, DUKIC 5, BALDA 5. Cs.: Pajkó (kapus), Kovács, Benmilloud 1, Maric, Gazsó, Berta, Raffai, Ambrus. Edző: Füzesi Ferenc.
Kiállítások: 4, ill. 8 perc. Hétméteresek: 5/4, ill. 1/0.

A bajnoki tabella harmadik helyén tanyázó Csurgói KK otthonában játszotta le utolsó alapszakaszbeli mérkőzését NB I-es férfi kézilabda csapatunk. A találkozónak – orosházi szempontból – nem volt különösebb tétje, hisz esetleges győzelem esetén sem léphettünk volna feljebb, illetve vereség esetén sem fenyegette veszély a tizedik helyünket. Mindennek ellenére, harcosan vetette magát a küzdelembe az orosházi alakulat, és küzdelmes csatában tartotta a lépést vendéglátójával (5. p. 2-2, 10. p. 3-3).

Fej fej mellett haladtak a csapatok a félidő végéig, gólra gól volt a válasz (20. p. 8-8). A 26. percben tudott előnyt szerezni a hazai csapat, de erre is volt válaszuk az orosházi srácoknak. A soványka egygólos félidőbeli előnyt az utolsó másodpercekben sikerült Katzirtz lövésével kicsikarniuk a csurgóiaknak. Jól működött a zavarós orosházi védelem. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a jelentős erőket felvonultató, dobogós hazai csapatot 12 gólon tudtuk tartani. Keményen, határozottan védekezett az ellenfél is, hisz a 11 vendég találat sem nevezhető soknak.

A második félidőben ott folytatták a csapatok, ahol az elsőben abbahagyták. Ugyan négy percet kellett várni az első gólra, de az orosházi gól volt. Továbbra sem tudott ellépni a Csurgó. Pióca szívóssággal tapadt az orosházi csapat a vendéglátókra (35. p. 13-13, 40. p. 15-15). Füzesi mester jól forgatta a csapatát, így mindig volt, aki hozzá tudott tenni az alakulat teljesítményéhez. Továbbra is gólra gól volt a képlet. A vendég orosházi csapat akarását és tartását mutatja, hogy az 50. perc táján kettős emberhátrányból is be tudtak találni. Az utolsó percekre tudott aztán előnyt szerezni a Csurgó. Ezt az egy-két gólos különbséget tudta megőrizni a találkozó végéig és ezzel beteljesíteni a papírformát.

A mieink jó szellemben, a taktikai fegyelmet betartva, harcosan, keményen játszottak jóval esélyesebb ellenfelük ellen, ami akár jó előjel is lehet a hamarosan kezdődő rájátszás küzdelmeire.

Füzesi Ferenc: Örülök, hogy komoly, éles küzdelemre tudtuk késztetni és meg tudtuk szorongatni a dobogós helyen álló csurgói csapatot.

Az utolsó fordulóban a Pécs és a Kecskemét is győzni tudott, így nem változott az alsóházi rájátszás mezőnye. Az orosházi csapat az alapszakasz 10. helyén végzett és a Pécs, a Mezőkövesd, és a Tata ellen kell kivívnia a biztos bennmaradást. Folytatás hamarosan, először Mezőkövesden. És a végére még egy szubjektív mondat: Hajrá OFKSE!

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?