Az OFKSE legyőzte a Tatát

Orosházi FKSE-Alexandra – Tatai HAC 33-24 (20-11)

NB I-es bajnoki férfi kézilabda mérkőzés, Orosháza, 600 néző. Vezette: Ágnecz, Sipos. Orosháza: HERJECZKI — Balda 2, DUKIC 5 Frey 5 (2), MAZIC 5, PÁL 6, KEKEZOVIC 6. Csere: SZIKORA (kapus), Ambrus, Kovács A. 1, Berta, Bali 1, Benmiloud 2, Raffai, Maric, Gazsó. Vezetőedző: Füzesi Ferenc. Tata: Czérna — BENIS 6 (2), Szám 1, Hodi-Pongrácz, Bodnár, Kiss Á. 2, BASKY 6. Cs.: Melhardt (kapus), Kanyó Balázs, Kanyó Bence, Hajdu 2, Hegedűs 4 (2), Sütő 1. Vezetőedző: Kanyó Antal.
Kiállítások: 14, ill. 4 perc. Hétméteresek: 3/2, ill. 6/4.

Az OFKSE első idei bajnokija mindjárt egy ún. “négypontos” meccs volt, hisz a Tata, a mérkőzés előtt mindössze egy ponttal volt lemaradva a hazai gárda mögött. Az alapszakasz végeredménye szempontjából mindkét együttes számára nagy jelentőségű volt az orosházi kétszer harminc perc, hisz a héten a riválisok, a Pécs, a Kecskemét és a Mezőkövesd is vereséget szenvedtek. A szurkolók abban bíztak, hogy a kedvencek akarása ezúttal nem válik görcsössé és elégtételt tudnak venni az őszi tatai fiaskóért.

Úgy is kezdtek az orosházi srácok, ahogyan azt vártuk és az újonc Pál Gergő vezetésével hamar elléptek kissé álmosan kezdő ellenfelüktől. Végigmentek a figurák és rendre góllal sikerült a – szemre is sokszor tetszetős – támadásokat befejezni. Az ötödik percben már 4-2 állt az eredményjelzőn, a tizedikben pedig 8-3. Ekkor sokalta meg fiai tétovaságát Kanyó Antal edző és egy időkéréssel szeretett volna nagyobb tüzet vinni csapata játékába, valamint kizökkenteni az orosháziakat. Nem járt nagy sikerrel. Herjeczki továbbra is remekül védett, Pál Geri mellé pedig felzárkózott Mazic, Dukic, és Frey, és bár a félidő második felére kissé visszavett a tempóból a csapat, a magabiztos, megnyugtató előny megmaradt (21. perc 16-8, 25. perc 17-10). A végére még rátettek a srácok egy lapáttal és a félidőre kialakított 9 gólos előny, valamint a mutatott játék jogos optimizmusra adhatott okot a nézőtéren.

Frey Tamás 5 góllal járult hozzá a győzelemhez (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

A második játékrész második percében alakult ki a bűvös tízgólos különbség és az Eötvös csarnok közönsége nem is habozott a rászámolással. Védekezést váltott a vendég csapat. Megnyitották védőfalukat, ami nem igazán tetszett a hazai támadóknak. A bizonytalanság azonban nem tartott soká, a fiúk hamar megtalálták ennek a védelemnek a kulcsát is. Ebben a periódusban elsősorban a villámgyors és biztos kezű Kekezovic brillírozott, de láthattunk gyönyörű egyéni akciókat Balda Ákostól és Kovács Attilától is.

Az izgalmakat jótékonyan nélkülöző mérkőzésen voltak kisebb hullámvölgyek. Néhány rossz bejátszás, néhány elkapkodott lövés, de a védelem ekkor is rendre hibára késztette a tatai támadókat és hét gólnál közelebb nem tudtak kerülni. A kapuban Herjeczki Balázst váltó Szikora Attila szintén hozzátette a magáét a sikerhez, de a többi pályára lépő hazai játékos sem okozott csalódást.

Bár megnyugtató volt az előny, Füzesi mester az 52. percben időt kért. A csapat ezután még egy lapáttal rá tudott tenni és a végére kialakult kilencgólos különbséggel is megérdemelten nyert.

Füzesi Ferenc: – Az eredmény mellett az első félidőben mutatott játéknak örülök leginkább. Gratulálok a fiúknak, fontos két pontot szereztünk.

Kanyó Antal: – Kishitűen kezdtünk, aztán a második félidőre hiába ébredtünk fel, a mai estén nagyon jól játszó Orosháza ellen ez kevés volt.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

1 Response to Az OFKSE legyőzte a Tatát

  1. Laccesz szerint:

    A nagycsapat mellett az ifi és junior is átgázolt a Tatán. Ifi: 35-19; Junior: 35-29. Hajrá Every!

Vélemény, hozzászólás?