Megizzadtunk a győzelemért

Orosházi FKSE-Tokai – Vecsési SE 31-28 (16-14)

NB I/B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Orosháza, 200 néző. V.: Haskó, Natkai. Orosháza: Pajkó – Pásztor M. 8 (3), Döme 2, Mihály, Kovács B. 6, Tóth K. 4, Németh L. 2. Cs.: Majdán (kapus), Lászlai 5, Kiss R. 3, Bella, Antal Sz. 1. Edző: Kovács Attila. A Vecsés legjobb dobója: Antal M. 8. Kiállítások: 8, ill. 12 perc. Hétméteresek: 3/3, ill. 4/4.

A vendégek kezdték meg a gólgyártást, de az Orosházának mindig volt válasza, majd a 8. percben Kovács Bence találatával átvette a vezetést az hazai együttes (5-4). Innentől a Vecsés futott az eredmény után (13. p.: 9-5). A kapuban Pajkó, elől pedig Kovács Bence és Pásztor Máté remekelt, így még tovább nőtt a különbség, de aztán a félidő végén kettős emberhátrányba került a hazai csapat, amit kihasználva a az első játékrész végére a vecsésiek két gólra faragták le a hátrányukat.

Kiélezett küzdelmet hozott a találkozó

A második félidő elején egy gólra zárkózott a Vecsés, sőt a 35. percben Kökény egalizált, néhány perccel később a vezetést is megszerezték a vendégek (38. p.: 18-19). Orosházi időkérés következett, de egy perccel később már kettő volt a Pest megyeiek előnye. Most az OFKSE loholt ellenfele után, majd a 44. percben Tóth Károly révén ismét átvette a vezetést házigazda, de az ekkor pályára lépő rutinos Sutka vezérletével ismét fordított a Vecsés. Az 50. percben aztán Antal Szabolcs révén újra az Orosházáé lett az előny. Az 57. percben kettős emberelőnybe kerültek a zöld-sárgák, amivel jól sáfárkodtak és a végén sikerült hozni az elvárt papírforma eredményt.

Kovács Attila: – Jó kezdés után erősen visszaestünk, a vecsésiek felszabadultan játszottak, mi pedig kapkodni kezdtünk. Tudnunk kell kezelni a győzelmi kényszert, reméljük a következő mérkőzés már nem fog problémát okozni.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.