Bemutatjuk Kovács Bencét

Balátlövő poszton is erősödött az Orosházi FKSE felnőtt együttese, a 25 esztendős Kovács Bence a Mezőkövesdi KC csapatától érkezik a Viharsarokba.

Kovács Bence – akárcsak a néhány nappal korábban bemutatott Kiss Roland – szintén a túrkevei kézilabdaműhelyben nevelkedett, a két fiú egy időszakban igazolt 2011-ben a Mezőkövesd csapatához. A 25 esztendős balátlövő nem egy vándormadár típus, hiszen kereken tíz évet töltött el a borsodi városban, a serdülő csapattól egészen a felnőtt együttesig ívelt pályája. Az első három szezonban a Kövesd serdülő, ifjúsági és junior gárdáiban szerepelt, majd 2014-ben az U23-as legénységgel a felnőtt másodosztályban is bemutatkozhatott, sőt 2015 februárjában – éppen az Orosháza ellen – már élvonalbeli mérkőzésre is benevezte Skalicszki László vezetőedző. Ez év tavaszán az ifjúsági válogatottba is meghívót kapott, ahol gólokkal és tornagyőzelemmel debütált.

Bence tíz esztendőt töltött el piros-fehérben

A 2015/2016-os idényben az U23 mellett már a felnőtt keret állandó tagjává vált, a bajnokság zárómérkőzésén, a Cegléd ellen pedig első NB I-es gólját is megszerezte. Mindemellett kettős igazolással a Füzesabony, majd a következő szezonban a Balassagyarmat NB I/B-s csapatában is szórta a gólokat.

Bence május végén 10. szezonját zárta a Mezőkövesd együttesénél, búcsúmeccsén 10 gólt lőtt a DEAC csapatának, összesítésben 20 mérkőzésen 133 találatot ért el, amivel a góllövőlista 3. helyén zárt.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.