Győzött a fiatalos lendület

Újabb két összecsapást játszott az NB I-es Orosházi FKSE-LINAMAR férfi kézilabda-csapata a nyári felkészülés derekán. Mindkétszer a BFKA Veszprém U22 együttese volt az ellenfél, a péntek esti és a szombat délelőtti találkozót is a frissebb bakonyiak nyerték.

Orosházi FKSE-LINAMAR – BFKA Veszprém U22 31-32 (17-13)

Felkészülési férfi kézilabda-mérkőzés, Orosháza, 100 néző. V.: Bujdosó, Horváth V. Orosháza: Özmusul 3 – Kiss A. 2, Peskov 7, Ushal 3, Bella 1, Lele 3 (2), Lászlai 8. Cs.: Varga I., Majdán (kapusok), Pásztor M. 1, Németh L. 1, Kancel 1, Tóth K. 1, Molnár G. Vezetőedző: Ratko Djurkovic. A Veszprém legjobb dobói: Bodor 8, Lukács 6 (3). Kiállítások: 12, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 2/2, ill. 5/3.

A veszprémiek három gyors góllal tették le a névjegyüket az álmosan kezdő orosháziaknak, akik egy hatgólos szériával fordítottak. Lendületbe jött a hazai együttes, amely hol a hatos falas, hol a nyitott védekezést próbálta. A jó erőben álló vendégek elsősorban a gyorsaságukkal operáltak, így a szünetig az Orosháza nyomában tudtak maradni.

A fordulást követően felpörgette játékát a Veszprém, az OFKSE pedig – talán már a fáradtság miatt – védekezésben és támadásban is sokat rontott. A hazaiak egyre több labdát szórtak el, a látogatók pedig megfordították az eredményt. Már három góllal is vezettek, amit még be tudott hozni az Orosháza, de a véghajrá az akadémistáknak jött ki jobban.

* * *

Orosházi FKSE-LINAMAR–BFKA Veszprém U22 24-29 (12-14)

Felkészülési férfi kézilabda-mérkőzés, Orosháza, 70 néző. V.: Horváth Z., Simó. Orosháza: Özmusul – Kiss A. 2, Peskov 3, Tóth K. 3, Ushal 5, Lele 6 (2), Németh L. 3. Cs.: Varga I., Majdán (kapusok), Lászlai, Kancel, Bella 1, Pásztor M. 1, Molnár G. Vezetőedző: Ratko Djurkovic. A Veszprém legjobb dobói: Pergel 5, Bodor M., Ilic 4-4.
Kiállítások: 10, ill. 4 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 5/4.

A két csapat szombat délelőtt ismét megmérkőzött egymással. A zöld-sárgáknak nem sikerült a visszavágás, a héten harmadik mérkőzésüket játszó hazaiak ezúttal sem bírtak a frissebben mozgó veszprémi fiatalokkal. Az akaratra nem lehetett panasz, derekasan küzdött a felkészülés legkeményebb hetét átélő orosházi alakulat. A gyors játékkal operáló vendégek hosszabb kispaddal rendelkeztek, edzőjüknek nagyobb volt a variálási lehetősége. Mindkét mérkőzésről hiányzott a kisebb sérüléssel bajlódó Döme Szabolcs és Aldin Sakic.

Ratko Djurkovic: – Mindenki nagyon fáradt volt már, de nem szólhatok egy rossz szót sem, mert alaposan kihajtották magukat a fiúk. Mindkét mérkőzés hasznos volt, elérte a célját.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.