Jó tanuló, jó sportoló – Szénási Vendel, az OFKSE kézilabdázója

Az orosházi diák a tanulás mellett kézilabdában is jeleskedik, az Orosházi FKSE-LINAMAR U14-es csapatának tagja.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a napokban postázta Dr. Kásler Miklós levelét a „Magyarország jó tanulója, jó sportolója” cím adományozásáról. Orosházáról négy sportoló diák érdemelte ki ezt a magas állami kitüntetést, köztük Szénási Vendel, az OFKSE kézilabdázója.

– Mit tudhatunk rólad?
– Szénási Vendelnek hívnak, 14 éves vagyok és a Táncsics Mihály Gimnázium 7/8 osztályába járok. Négy évesen kezdtem el a kézilabdázást, megirigyelve nővéremet. Jelenleg az OFKSE U14-es csapatában játszom.

– Hogy tudod összeegyeztetni a tanulást a sporttal?
– A tanulást a sporttal összeegyeztetni nem mindig egyszerű, mert minden nap van edzésünk. A bajnokság meccseire a hétvégéken, és néha hétköznap is megyünk. Olyan eset is többször előfordult, hogy döntenem kellett a meccs és egy tanulmányi verseny között, gyakran egy időben voltak.

Szénási Vendel edzőjével, Pásztor Istvánnal (Fotó: család)

– Gondolkoztál-e már azon, hogy “mi leszel, ha nagy leszel?”
– Még nem döntöttem el, mivel szeretnék foglalkozni, de ha úgy döntenék, hogy a sporttal, akkor azt kizárólag diploma mellett tenném. Sajnos a kézilabdában van esélye sérülésnek, és akkor szeretném, ha lenne „B” opció. Itt szeretném megköszönni mindazoknak, akik a díj eléréséhez segítettek, egyengették és egyengetik utamat mind az iskolapadban, mind a kézilabdapályán. Elsősorban a szüleimnek, akik mindig mellettem állnak, és mindenben támogatnak. A csapattársaimnak, hiszen nélkülük nem értem volna el ilyen sikereket. Ebben a díjban továbbá igencsak benne van a jelenlegi edzőm, Pásztor István, és az összes eddigi edzőm munkája is. A tanulás részében természetesen a tanáraimnak köszönhetem az eddig elért eredményeimet.

Betkó Tamás

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.