Az ősszel mindig hiányzott valaki

Újoncként mi más lehet az elsődleges célja egy csapatnak, mint a fáradságos munkával kiharcolt tagság megőrzése. Az egy év másodosztályú “alámerülés” után az NB I-be visszatérő Orosházi FKSE-LINAMAR-nál is hasonló elvárás fogalmazódott meg a csapattal szemben, és az első kör után megállapítható, van még mit tennie az utolsó előtti, kieső helyen álló csapatnak.

– Nagyjából ilyen félszezonra számított? Kemény, legtöbb esetben kiegyenlített mérkőzések – a Dabas, az Eger, a Komló, a Csurgó és a Tatabánya ellen is kis különbségű vereséget szenvedett a csapat – és a kiesés elkerülése elleni harc? – szegeztük a kérdést Ratko Djurkovicnak, az OFKSE montenegrói vezetőedzőjének.
– Valójában a szezon első fele megmutatta, hogy milyen minőségű bajnokságban játszunk. A terv, ami szerint idáig hat-nyolc pontot szerzünk, nem valósult meg. Vannak olyan dolgok, amikre nem tudunk hatással lenni, ezek pedig a sérülések. Egészen az elejétől kezdve mindig hiányzott valaki és ez jelentősen megnehezítette a dolgunkat itt, ahol újonnan összerakott csapatról beszélünk. Egy biztos, hogy ebben a csapatban van tűz és minden alkalommal kiteszi a szívét a pályára.

– Mi volt az elsődleges oka annak, hogy a fent említett mérkőzéseken ugyan partiban volt ellenfelével az Orosháza, aztán mégsem sikerült felülkerekednie?
– A megfelelő mennyiségű minőségi játékos hiánya.

– Melyek azok a területek, amelyek a legtöbb nehézséget okozták Önnek szakmai szempontból?
– Támadójátékunkban vannak gondjaink, elmondhatom, hogy a védekezés az stabil, így is kell kinéznie az elképzelésem szerint. Támadójátékunkat kell csiszolni a jövőben a hatékonyabb működés és eredményesség érdekében. Az ilyen szintű védekezés mellé pedig olyan kapusteljesítmény kellene, mint amit az utolsó két mérkőzésen láthattunk.

Ratko Djurkovic: van tűz a csapatban (Fotó: BEOL.hu)

– Elmondható, hogy az őszi szezon végére csiszolódott össze igazán a csapat?
– Igen, ez teljes mértékben így van, az őszi idény vége előtt voltunk a legjobbak.

– Mely csapatrésszel volt elégedettebb? Kik nyújtották a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt?
– Ez nagyon nehéz kérdés, mert mindig hiányzott valaki. A felkészülést Zubai korábbi sérülése miatt nem teljesen egészségesen tudta kezdeni és Lelének is voltak hasonló gondjai. Úgy gondolom, hogy Zubai főleg védekezésben, valamint Németh László és Kancel Ottó mutattak stabil teljesítményt, míg a többiek sokszor csak keresték a formájukat, ami érthető is, hiszen új, fiatal játékosaink vannak, akik hullámzó teljesítményt mutatnak. Ez viszont egy erős liga, nem “bocsát” meg és pontvesztéssel büntet.

– Lát-e „lyukasposztot” az orosházi csapatban?
– Ebben a pillanatban az anyagi lehetőségek ezt tudják biztosítani, de ez egy olyan kérdés, amit ha bármelyik csapatnál feltesznek, legyen az akár a Pick Szeged is, igen lesz a válasz.

– Várható-e változás a tél folyamán a keretben?
– Az ukrán átlövő Buinenko elhagyja a csapatot és helyette szeretnénk idehozni valakit, de akik itt vannak, addig is mind azon lesznek, hogy a maximumot kihozzák magukból – itt gondolok a játékosokra, a stábra és saját magamra. Kötelességtudat vezérel saját magunk felé és a szurkolók irányába, ez az út pedig a kitűzött célokhoz fog vezetni.

– Mikor kezdik meg a felkészülést a február eleji folytatásra?
– A felkészülés január 3-án kezdődik és négy edzőmérkőzést is beillesztettünk a programunkba.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.