Az OFKSE hétgólos hátrányból hozta ikszre a meccset

Orosházi FKSE Alexandra – Gyöngyös 30-30 (11-18)

NB I-es férfi bajnoki kézilabda mérkőzés, Orosháza, 600 néző. Vezette: Herczeg, Südi. OROSHÁZA: HERJECZKI — BALDA 10 (7), MAZIC 6, Bali, DUKIC 6, Kovács A. 2, AMBRUS 4. Cs: Szikora, Pajkó (kapusok), Raffai 2, Lászlai, Gazsó, Berta, Benák, Kósa, Marics. Edző: Füzesi Ferenc. GYÖNGYÖS: MELUS — Szalafai 3, BALOGH ZS. 7 (1), Sándor Á. 4, Juhász 1, HALÁSZ 8, GAZDAG 4. Cs: Kenyeres, Tamási (kapusok), Sándor R. 1, Kotormán, Doros, Gúnya 2, Debreczeni, Pál, Nigrinyi. Edző: Nagy Károly.
Kiállítások: 14, ill. 14 perc, Doros Ákos kizárva. Hétméteresek: 7/7, ill. 1/1.

Döntetlen, győzelem, döntetlen. Ez volt a sorminta a vasárnapi kézilabda délutánon, orosházi szempontból. Az ifik ikszeltek, a juniorok 14 góllal és könnyed játékkal legázolták gyöngyösi kortársaikat. Ezek után kezdődhetett a felnőtt mérkőzés, melyen a hazai csapatnak nélkülöznie kellett egyik legveszélyesebb játékosát, a veszprémi találkozón szalagszakadást szenvedett Harsányi Viktort. Elszántan vetette magát a küzdelembe az orosházi csapat, sajnos azonban az akarat rengeteg hibával párosult, különösen támadásban. Ha sikerült is a kapuig juttatni a labdát, az ott őrködő Melus mindent hárított. Szerencsére az ellenfél is kissé kapkodva kezdett, ennek köszönhető, hogy az első öt perc után még csak egy gól árválkodott az eredményjelzőn (5.p. 0-1). A gyorsabban, pontosabban kézilabdázó vendégek nyugodtak meg hamarabb és ez sajnos gólokban is megnyilvánult. Ötgólos hátránynál a 16. percben Füzesi mester időt kért, de mit sem változtatott az edzői szó a hazai játékon (20.p 5-12). Távolodott vendéglátójától a Gyöngyös és távolodni látszottak a hazai remények a pontszerzést illetőleg. Hétgólos vendég előnynél mehettek szünetre a játékosok.

„Ma elvernek bennünket, mint jég a határt.” Ilyen és ehhez hasonló mondatok hangzottak el a szünetben a lelátón és az első félidei játék alapján vajmi kevesen voltak, akik bíztak a pontszerzésben.

Szerencsére Füzesi mester és a játékosok másként gondolták. Hatalmas elánnal vetették magukat a küzdelembe a fiúk és kilenc perc alatt hét gólt rámoltak be a vendég kapuba (erre az első félidőben 27 percre volt szükség). A védekezésünk agresszívvá, ezzel együtt hatékonyabbá vált. Elöl a mindig csupaszív játékot bemutató Mazic mellé felzárkózott Dukic, és Balda. Raffai és Ambrus vezetésével végig lőtávolon belül maradt a hazai alakulat és komoly izgalmakat hozott a két-háromgólos gyöngyösi vezetéssel zajló második játékrész. Kettővel vezetett az ellenfél, amikor Füzesi Ferenc ismét időt kért (55.p. 27-29) és ennek már meglett a hatása. Sikerült a hazai egyenlítő gólt megszerezni és bár a gyöngyösiek még tudtak újítani, az utolsó támadásnál, nyolc másodperccel a vége előtt hétméterest harcolt ki a hazai gárda. Síri csend borult az addig igencsak hangos csarnokra, mikor az egész meccsen biztos kezű Balda Ákos odaállt a büntetőhöz. Kitűnő szélsőnk keze ezúttal sem remegett meg, így sikerült az egyik bajnoki pontot itthon tartani.

Füzesi Ferenc: – Az elején a túl nagy akarás miatt görcsössé vált a játékunk és rengeteg hibát vétettünk. A csapat második félidei küzdése, koncentrált játéka példaértékű. Nagyon értékes pontot szereztünk.

Nagy Károly: – Győzni jöttünk és úgy is indult. Sajnos néhány játékosom elhitte, hogy megvan a meccs, emiatt jöttek a fegyelmezetlenségek, amit a remekül harcoló hazaiak ki is használtak.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?