Hamar elment a hajó

FTC-HungaroControl – Orosházi FKSE-LINAMAR 39-27 (23-12)

K&H liga férfi kézilabda-mérkőzés. Budapest, 300 néző. V.: Paska, Vastag. Ferencváros: Zernovic – Bujdosó 3 (1), Schäffer 6 (2), Andjelic 4, Debreczeni 2, Nagy B. 4, Kovacsics 6. Cs.: Győri K. (kapus), Schuch 1, Imre 1, Pordán 3, Bohács, Mikita 3, Prainer 4, Kiss B. 2, Ivanovic. Vezetőedző: Horváth Attila. Orosháza: Herjeczki – Pásztor M. 5, Zubai 3, Orjonikidze 4, Kancel, Döme 1, Németh L. 4. Cs.: Majdán (kapus), Ambrus, Lele 6 (2), Bella 1, Slavuljica 2, Kiss A., Molnár G. 1. Vezetőedző: Ratko Djurkovic.
Kiállítások: 10, ill. 14 perc+Kancel a 43. percben kizárva. Hétméteresek: 3/3, ill. 2/2.

Az orosháziaknál a grúz Teimuraz Orjonikidze és Döme Szabolcs is felépült a sérüléséből, mindkettőt benevezték a Ferencváros elleni mérkőzésre, hiányzott viszont a sérült Igor Mrsulja és a beteg Busa Gábor.

Nem kezdte rosszul a mérkőzést az Orosháza, amely Németh László megmozdulásával megszerezte a vezetést. Az FTC az 5. percben vette át az előnyt Andjelic révén. A vendégek szűk tíz percig szorossá tudták tenni a mérkőzést, ám innentől kezdve mélyrepülésbe kezdett az újonc, a rutinos zöld-fehérek egymás után lőtték a gólokat, egy ilyen 4-0-s széria után már öt gól volt a két gárda között. Ratko Djurkovic ki is kérte az idejét, ám intelmeinek semmi hatása nem volt. Pedig mindennel megpróbálkozott, többször is változtatott a csapat szerkezetén, cserélgette a játékosokat. A hazaiaknál Zernovic ihletett formában védett, a vendégeknél viszont hiányzott a jó kapusteljesítmény is. Újabb hat percig maradt gólképtelen az OFKSE, Kovacsicsék viszont produkáltak egy újabb nagyszerű sorozatot (öt gól válasz nélkül) és immáron számolhatta a tízet a hazai közönség. Még az emberelőnyt sem sikerült gólra váltani, sőt, a házigazda talált be. A fővárosiak megállíthatatlannak bizonyultak, edzőjük, Horváth Attila pedig bárkit is küldött csatába, mindenki megtette a maga dolgát. Az orosháziak gyakorlatilag már az első félidőben elveszítették a mérkőzést.

Kovacsicsék alaposan megszórták az Orosházát (Fotó: Fradi.hu)

A második félidőben alaposan belekezdett az Orosháza, zsinórban három gólt lőtt, s ezzel legalább arra megteremtette az esélyt, hogy tisztes eredménnyel zárja a szombati budapesti mérkőzést. Kiegyenlítettebbé vált a találkozó, sokáig felváltva estek a gólok. Igaz, Kancel Ottó a 40. percben megkapta a harmadik kisbüntetését is és ezzel kizárta magát a játékból, így a zöld-sárgák még nehezebb helyzetbe kerültek. A hazaiak nem engedték hat gólnál közelebb vendégeiket és a végére újra megléptek, alapos verést mérve az Orosházára.

Horváth Attila: – A megbeszéltek alapján dolgoztunk. Sajnálom, a meccs elejét és a második félidő közepét, de végül korrigáltuk a hibáinkat és magabiztosan hoztuk a mérkőzést.

Ratko Djurkovic: – Rossz volt nézni! Pár ember ugyan hiányzott, de nem volt jó a hozzáállásunk. Nem az a baj, hogy kikaptunk, hanem az, hogy hogyan.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.