OFKSE: győztesen mutatkoztak be

Orosházi FKSE – Románia (junior) 31–30 (15-17)
Orosháza: HERJECZKI – Mazic 2, Kovács A. 2, Kardos, LÓKODI 8, Kósa, Balda 4. Csere: Szikora, KOVÁCS R. (kapusok), Raffai, BAJUSZ 6, Berta, Gazsó 1, Dunkl, Varga, PÁNCZÉL 4, Papp, ORSZÁGH 4, Varsandán Á. Edző: Füzesi Ferenc.

A mieink két hét erőnléti edzéssel kezükben, lábukban léptek pályára, míg az ellenfél játékosai néhány nappal a Junior EB. előtt, “meccsre kihegyezve” érkeztek.
A gólok sorát Kovács Attila nyitotta meg egy formás, váratlan lövéssel, majd ő is folytatta egy másikkal. 2-1 után jött két peches – az ő szempontjukból szerencsés – gól, így az ötödik percben már vendég vezetést mutatott az eredményjelző (5. perc 2-3). Látszott az orosházi csapat játékán, hogy az alapozás közepén járnak. Támadásban és védekezésben is csikorgott kissé a gépezet. Nem mindig működtek még a játékosok közti kapcsolatok. Emiatt le-lemaradtunk a román lövőkről, illetve többször nem vették észre az új beállót – a Vrbas-ból érkezett Mazicot – aki időnként ígéretes helyzetben kérte a labdát.
Ugyanakkor láttunk nagyon szép dolgokat is a fiúktól. Bajusz Attila magabiztosan értékesítette a büntetőket és fel-fel hördült a közönség egy-egy Lókodi-bomba láttán. Az egy-két gólos vendég előny állandósult az első félidőben (20. perc 10-11, 25. perc 12-13). Volt kihagyott emberelőnyünk, ugyanakkor volt kivédekezett kettős hátrányunk is. A szünetre kétgólos vendég vezetéssel mehettek a csapatok.
A második félidőben – a trópusi klíma dacára – még nagyobb iramot diktáltak a hazai játékosok. A jó erőkből álló román válogatott fiataljai azonban tudták tartani a lépést, így az első nyolc percben maradt az előny náluk. A 38. percben sikerült hosszú idő után egyenlítenünk, az ellenfél ekkor azonban még visszavette a vezetést (40. perc 19-21). A mérkőzésnek ezen szakaszában a hazai védekezés feljavult. Több alkalommal sikerült labdát szerezni és gyors kontrát indítani, melynek meg is lett az eredménye. A 45. percben már kétgólos hazai előnyt regisztrálhattunk (23-21).
Ekkor a román szakvezető váratlant húzott. Csapata megnyitotta a védekezését, sőt néha szinte egész pályás letámadásba ment át. Ez zavart okozott a hazaiak támadó játékában. Óriási rohanás zajlott a pályán ebben az időszakban, mindkét oldalon hibákkal tarkítva. A vendégek számítása mégis bejött, s az egyenlítés is sikerült nekik. Mindössze 27 másodperc volt hátra a kétszer harminc percből, amikor mi támadhattunk. A lefújás előtt két másodperccel egy szép átlövés góllal Lókodi Gergő állította be a végeredményt.
Ekkor következett a meglepetés. A hőségben, gyilkos iramban megvívott kétszer fél óra játék után még következett 20 perc ráadás. Itt léphetett pályára az orosháziak két fiatalja Varsandán Áron és Papp Krisztián, akik a jövőre nézve biztató formát hoztak.

Füzesi Ferenc: – Az eredménnyel vagyok csak elégedett, a játékkal még nem. Az újak nem okoztak csalódást, sőt Lókodi bemutatkozása kifejezetten jól sikerült. A jövő héten edzőtáborba megyünk. Itt kapják majd a fiúk az eddigi legnagyobb terhelést, de a hét második felében már sor kerül a taktikai elemek gyakorlására is, úgyhogy, remélem javul majd a játék is.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?