Sikeres hazai premier

Orosházi FKSE-LINAMAR – Ceglédi KKSE 27-23 (13-11)

Felkészülési férfi kézilabda-mérkőzés. Orosháza, 150 néző. V.: Kiu G., Kiu T. Orosháza: Herjeczki – Pásztor M. 2, Orjonikidze 4, Kancel 1, Mrsulja 3, Zubai 2, Németh L. 2 (2). Cs.: Busa (kapus), Ambrus 1, Lele 5 (3), Slavuljica 2, Kiss Axel, Döme 5. Vezetőedző: Ratko Djurkovic. A Cegléd legjobb dobói: Krivokapics 5 (3), Gyene 5 (1).
Kiállítások: 6, ill. 12 perc. Hétméteresek: 6/5, ill. 4/4.

Két napon belül immáron a második felkészülési mérkőzését játszotta le az NB I-es újonc Orosháza. Csütörtökön a Budai Farkasok, pénteken a Cegléd volt az ellenfél.

A Cegléd elleni hazai mérkőzés elején a vendégek léptek fel kezdeményezőbben, vezettek is egészen a 12. percig, ekkor egyenlített az Orosháza, majd sikerült előnybe kerülnie (17. p.: 8-5). A folytatásban közel egyenlő erők küzdelmét láthatta a közönség, hol egyik hol másik csapat játéka dominált. Az orosháziak jól küzdöttek, szép gólokat lőttek és a védekezésben is magabiztosan tették a dolgukat.

A rutinos Lele öt góllal járult hozzá a sikerhez (Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

A második félidő első perceiben felváltva estek a gólok, majd a 37. percre négygólos előnyt harcolt ki a hazai együttes (18-14). A ceglédiek viszont nem adták olcsón a bőrüket, megkezdték felzárkózást és a 46. percben ki is egyenlítettek (20-20). A házigazdákban azonban volt annyi tartalék, hogy a mérkőzés végén egy újabb lendülettel ismét előnyt szerezzenek és végül megérdemelten jöttek le győztesen a pályáról a tavaly még NB I-es vendégek ellen.

Ratko Djurkovic: – Két nap alatt ez már a második mérkőzésünk volt és látszódott a fáradtság a fiúkon, de a hozzáállásuk példaértékű volt. A védekezés is szemmel láthatóan javult a csütörtöki mérkőzéshez képest, és remélhetőleg a jövőben még jobb lesz.

 

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.