Meglett az U14-nek a középházi első hely

Izgalmas hétvégén van túl az OFKSE U14-es együttese. A szombati két találkozón dőlt el a végső helyezés számukra. A középház első, illetve második helye volt a ceglédi két mérkőzés tétje. Tudta az edző és tudták a gyerekek is, hogy nem lesz könnyű és mindent bele kell adniuk.

Az első meccsen az Ózd csapata volt az első hétvégi ellenfél. Ezt a találkozót magabiztosan nyerték az orosházi srácok. Ekkor a fő rivális, az egy ponttal mögöttük álló Csurgó együttese következett. Izgalmas mérkőzésen, melyben végig fej fej mellett haladt a két csapat – mint edzőjük, Pásztor István elmondta – okos, taktikus és fegyelmezett hajrával döntetlen eredményt sikerült elérniük. Ezzel az eredménnyel megőrizték egypontos előnyüket, megnyerték a 7-12. helyért zajló középházi rájátszást és a bajnokság 7. helyén végeztek. A záró találkozó utáni hazai edzésen Dávid Zoltán polgármester is gratulált a fiúknak.

A csapat a polgármesterrel

Természetesen megkértük Pásztor “Öcsit”, hogy értékelje a csapata bajnoki évét.

– Az U13-14-es együttes a mi esetünkben főként 13 évesekből áll. Emiatt testi erőben, fejlettségben minimális hátrányban voltunk, de a srácok ezt technikai tudással, taktikai felkészültséggel és játékintelligenciával ellensúlyozták. A következő bajnokságban már talán könnyebb dolgunk lesz, hisz felvételt nyert a Táncsics gimibe néhány tehetséges fiatal, akik ezt a korosztályt fogják erősíteni, így 16-17 fős kerettel kezdhetik a következő bajnokságot. Annak ellenére, hogy a 13 évesek két bajnokságban is szerepeltek, ami megterhelő volt nekik és a családoknak is, jól kezdtük az évet. Egy-két kisebb sérülés, betegség hátráltatta csak a csapatot. Sajnos volt olyan mikor minden összejött és két meccsre nem is tudtuk a megfelelő létszámot hozni. Ha nincs az így elvesztett négy pont, talán a felsőházban kellet volna a végén harcolnunk – kezdi az értékelést a mester.

“Öcsi bá” meg van elégedve a fiaival (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A srácokat csupa jó szóval illette edzőjük. Azt mondta, ők és szüleik is mindent megtettek a bajnokság során, amiért csak köszönet illeti őket.

– Ez a korosztály nagyon befogadó, nagyon fogékony az újra, ami miatt nagyon jó velük dolgozni. A most érkezők is rendelkeznek alap felkészültséggel és könnyen el fogják sajátítani a mi rendszerünket. Megértik, hogy egymásra épül minden és nem akarnak egy lépést sem kihagyni. A fegyelemmel nem volt még problémánk. Augusztusban lesz egy egyhónapos felkészülésünk, napi két edzéssel. A rajtra készen fogunk állni.

A gyerekek, a mester, a szülők és az orosházi sportszerető közönség is nagyon szeretnék, ha jövőre ez a remek kis gárda a felsőházban fejezhetné be a bajnokságot.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.