Kiütéses hazai siker

Orosházi FKSE-LINAMAR – ÓAM-Ózdi KC 32-20 (15-12)

NB I/B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Orosháza, 350 néző. V.: Natkai, Szalay. Orosháza: Herjeczki – Pásztor M. 3, Ferenczi 2, Zubai 2, Mihály 2, Döme 4, Németh L. 5 (1). Cs.: Szabó L., Majdán (kapusok), Ambrus 1, Karap 5, Mátó 1, Lele 2, Sándor 2, Zvolenszki 1, Balázs 2. Edző: Bakó Botond. Az Ózd legjobb dobója: Herczegh 5.
Kiállítások: 6, ill. 10 perc. Hétméteresek: 3/1, ill. 1/0.

Az NB I B-s bajnokságot magabiztosan vezető Orosháza a középmezőny végén tanyázó, egykor szebb napokat is megélt ózdi csapatot látta vendégül a péntek késő esti találkozón.

Az Orosháza hamar egyértelművé tette, hogy mely csapat a mérkőzés esélyese (8. p.: 6-1). Ezt követően azonban a hazaiak könnyelműsködni kezdtek, amit kihasznált az Ózd és a 20. percre egy találatra felzárkózott (10-9), majd egy perccel később az egyenlítést is megszerezte. A félidő finisében Németh László és Karap Gábor 2-2 góljával aztán ismét meglépett az OFKSE, amely így megnyugtatóbb előnnyel vonulhatott szünetre.

A jó védekezés ismét meghozta gyümölcsét (Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

A második félidőben folytatta a jó játékot az Orosháza. A 38. percben Zubai két üres kapus góljával 20-13-ra alakította az állást, majd az 50. percben már tízet számolhatott a lelkes hazai közönség (27-17). A hajrában még az is belefért, hogy a zöld-sárgák számtalan helyzetet elpuskázzanak, de így is tartani tudták jelentős előnyüket. Az utolsó percben Sándor Roland dupla kínaijával adta meg a kegyelemdöfést a vendégeknek.

Az orosháziak ezzel a győzelemmel megerősítették helyüket a bajnoki tabella élén, az őket üldöző PLER-Budapest együttese előtt.

Bakó Botond: – Az elejétől éreztem, hogy meglesz ez a mérkőzés. A magabiztos kezdés után kicsit elkényelmesedtünk, de a második félidőben a jó védekezésünknek köszönhetően biztos győzelmet arattunk.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.