Békési siker a rangadón

Békés-Drén KC – Orosházi FKSE-LINAMAR 25-21 (14-10)

NB I/B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Békés, 400 néző. Vezette: Medve, Tarnavölgyi. Békés: DOMOKOS – Kecskés 1, HAJDU 6, SZÉKELY 3, Morva 2, OLÁH 10 (1), Fedor 1. Csere: Takács, Borbély (kapusok), Martonosi, Gazsó, Sebestyén 1, Kiss R., Bátky P., Megyeri 1, Dénes. Edző: Papp Bálint. Orosháza: Herjeczki – Pásztor M. 1, Ferenczi 2 (2), Zubai, Mihály, DÖME 4, Németh L. 4 (1). Csere: SZABÓ L. (kapus), Lele 3, Karap, Ambrus, Sándor, BALÁZS 6 (2), Zvolenszki 1. Edző: Bakó Botond.
Kiállítások: 4, illetve 4 perc. Hétméteresek: 2/1, ill. 8/5.

A két 14-es, Hajdu Péter és Döme Szabolcs gólpárbajával indult a derbi, a folytatásban azonban kölcsönösen sok hiba csúszott a támadások felépítésébe. Valamivel a vendégek védekezése volt pontosabb, ennek megfelelően a 10. percre meg is léptek 2-5-re. Mindez nem tartott sokáig, mert a békésiek Domokos Dusán parádés védéseivel 5 perc alatt ledolgozták a hátrányukat (6-6), majd újabb 5 perc múltán már náluk volt a magabiztos előny (10-6) a feltartóztathatatlan lövőik eredményessége jóvoltából. Időt is kért közben Bakó Botond, és Szabó Levente becserélésével sikerült stabilizálnia az addig reménytelennek látszó helyzetet.

Az OFKSE az utolsó pillanatig derekasan hajtott, de már nem volt sansza felzárkózni (Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

A második félidőre feljebb tolták védekezésüket a látogatók, ezzel távol tartva kapujuktól a békési lövőket. Ez a taktikai bevált, hiszen a 38. percre 15-14-re felzárkóztak. Az egyenlítés viszont úgy sem jött össze, hogy a hazaiak 13 percen keresztül csak egyszer voltak eredményesek, az addig stabilan teljesítő dobógép, Oláh Gábor még hetest is hibázott közben. Viszont ott volt a kapujukban Domokos, aki valósággal megbabonázta a sorsfordító szituációkban ziccereket és büntetőt is kihasználatlanul hagyó látogatókat. Zsinórban érkezett 3 találatuk után ismét (18-14) fellélegezhettek a helyiek, akiknél ekkor már több fiatal kapott állandó szerepet. Az orosháziak – akik addig is bátrabban rotáltak – az utolsó negyedórában újabb rohamot indítottak, hogy mentsék a menthetőt. Az 56. percben azonban harmadszor is hibáztak büntetőből, a másik oldalon viszont a mezőny legeredményesebb tagja, Oláh Gábor ziccert értékesített, ezzel el is döntve a rangadót (23-18). Az OFKSE az utolsó pillanatig derekasan hajtott, de már nem volt sansza felzárkózni.

Kemény, mégis sportszerű csatában dőlt el a két pont sorsa, a békésieket a több kimagasló egyéni teljesítmény juttatta sikerre.

Papp Bálint: – Igazi rangadó volt, nagyon jó csapatot győztünk le, a két pont ennek megfelelően nagyon sokat ér. Felszabadultan játszottunk, örülök annak, hogy a múlt heti kudarc után fel tudtunk állni és volt tartása a csapatnak. Nagyon sok sikert kívánok az Orosházának a bajnokság hátralévő részében!

Bakó Botond: – Gyengék voltunk kapusteljesítményben, passzívnál távoli gólokat kaptunk, támadásban is alulmúltuk magunkat. Amikor sanszunk volt a felzárkózásra vagy fordításra, akkor heteseket, ziccereket hibáztunk.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.