Meggyőző, taktikus játék

Balassagyarmati Kábel SE – Orosházi FKSE-LINAMAR 25-29 (10-14)

Balassagyarmat, 200 néző. V.: Bócz, Wiedemann. Orosháza: Herjeczki – Pásztor M. 4, Ferenczi, Zubai, Mihály, Döme 2, Németh L. 9 (5). Cs.: Szabó L. (kapus), Ambrus, Karap 5, Mátó 2, Lele 5 (1), Kiss Axel, Zalai, Balázs 2, Bella. Edző: Bakó Botond. A Balassagyarmat legjobb dobója: Soós 6.
Kiállítások: 2, ill. 12 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 7/6
.

Nehezen lendültek bele a csapatok a gólgyártásba, a 4. percben 1-1 volt a mérkőzés állása. A 11. percre négygólos előnyt harcolt ki az Orosháza. Ekkor a hazaiak edzője időt kért, de ez nem sokat változtatott a helyzeten. Időnként támadásban megremegtek ugyan az orosházi kezek, de a hazaiak nem nagyon tudtak közelebb férkőzni a viharsarkiakhoz.

A csapat megérdemelte maroknyi szurkolótáborának ünneplését (Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

Szünet után Karap Gábor triplájával villámrajtot vett az OFKSE és csapata a 33. percben már 17-10-re vezetett. Támadásban és védekezésben is agresszívabbá vált a vendégcsapat, amely bár a végére kissé magára húzta a Balassagyarmatot, de magabiztos győzelme így sem forgott veszélyben.

Mivel az Algyő vereséget szenvedett a Balmazújváros csapatától, az OFKSE immár mindkét közvetlen riválisát – a Békést és az Algyőt is – két-két ponttal előzi meg a tabellán.

Bakó Botond: – Fegyelmezetten, meggyőzően kézilabdáztunk, a csapat nagyon készült és koncentrált a találkozóra, ami a pályán is meglátszott. Taktikailag is jó mérkőzést játszottunk. Hálásak vagyunk azért, hogy ennyi orosházi szurkoló elkísért bennünket.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.