A végére helyreállt a rend

Orosházi FKSE-LINAMAR – Mizse KC 34-28 (16-17)

NB I/B-s férfi bajnoki kézilabda-mérkőzés. Orosháza, 300 néző. V.: Réti, Szedmák. Orosháza: Szabó L. – Kiss Axel 2, Ferenczi 6, Zubai 1, Döme 5, Mihály 1, Zalai 3. Cs.: Herjeczki (kapus), Ambrus, Karap, Pásztor M. 4, Mátó 4, Lele 1, Bella, Németh L. 3 (1), Balázs 4. Edző: Bakó Botond. A Mizse KC legjobb dobója: Hollós 7, Vancsics, Scherling 6-6.
Kiállítások: 8, ill. 2 perc. Hétméteresek: 2/1, ill. 0/0.

Az Orosháza belealudt a mérkőzés elejébe, rengeteg labdát eladott a csapat, amiből az ellenfél könnyű gólokat szerzett (9. p.: 4-7). Időkérés után sem pörgött fel az OFKSE, két perccel a félidő vége előtt ugyan Döme egyenlített (16-16), ám végül mégis minimális vendégelőnnyel mentek pihenőre a csapatok.

A második félidőben fordult a kocka (Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

A második félidő elején átvette a vezetést az Orosháza (34. p.: 18-17), majd a játékrész közepén a javuló védekezésnek és kapusteljesítménynek is köszönhetően növelte az előnyét (48. p.: 28-20). Ezután is akadtak ugyan kisebb megingások, de a hazaiak győzelme ekkor már egy pillanatig sem forgott veszélyben.

A fordulóban a Békés együttese meglepetésre hazai pályán vereséget szenvedett a Balassagyarmat csapatától, így az Orosháza – javítva gólkülönbségén – az Algyő és a Békés gárdáit is megelőzve a tabella élére állt.

Bakó Botond: – Az első félidőben rengeteg hibát követtünk el. A tizenhét kapott gól önmagáért beszél, de a második felvonásban visszaállt a rend. A jövő héten másik arcunkat kell mutatnunk.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.