Megvan a második gőzelem

Balmazújvárosi KK – Orosházi FKSE-LINAMAR 28-35 (12-16)

NB I/B-s férfi bajnoki kézilabda-mérkőzés. Balmazújváros, 150 néző. V.: Horváth Z., Simó. Orosháza: Herjeczki – Balázs 6, Ferenczi 3, Mátó 2, Mihály 1, Döme 2, Zalai 2. Cs.: Szabó L. 1, Majdán (kapusok), Ambrus, Karap 4, Pásztor M. 6, Zubai, Lele 7 (6), Kiss Axel 1, Németh L. Vezetőedző: Bakó Botond. A Balmazújváros legjobb dobója: Kiss R., Nagy N. 7-7.
Kiállítások: 14, ill. 12 perc + Mihály Zsolt kizárva. Hétméteresek: 8/8, ill. 6/6.

A kezdeti kiegyenlített állás (5. p.: 3-3) után a 6. percben hajszálnyi előnyhöz jutott a hazai csapat, de az Orosháza gyorsan fordított és Lele biztos kézzel értékesített büntetőivel, valamint a sérüléséből visszatérő, védekezésben segítő Zubai rutinjával a folytatásban végig vezetve hozta az első félidőt.

Karap Gábor (5) négy alkalommal köszönt be volt csapatának

A második felvonásban gólváltások után a játékrész közepén nyolc góllal elhúzott a vendégcsapat (47. p.: 18-26). Kisebb hullámvölgy következett ezután, és a Balmazújváros kihasználva az OFKSE hibáit három gólra felzárkózott (55. p.: 26-29), de Ferencziék az utolsó percekben egy 5–1-es szériával bebiztosították a győzelmet.

Bakó Botond: – A lőtt gólok számával elégedett vagyok, de védekezésben sokat kell még javulnunk. Fontos volt, hogy a múlt heti vereség után győzni tudjon és mentálisan helyreálljon a csapat. Sok munka vár még ránk.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.