Kettős siker a Vác ellen

Hétvégén két alkalommal is megmérkőzött egymással az Orosházi FKSE és a Vác együttese, akik az elmúlt szezonban még az NB I-ben vívtak nagy csatákat.

Orosházi FKSE-LINAMAR – Váci KSE 27-26 (14-13)

Felkészülési férfi kézilabda-mérkőzés, Orosháza, 120 néző. Vezette: Kiss Z., Mazzag. Orosháza: Herjeczki – Kiss Axel 3, Karap 3, Balázs 3, Döme 2, Lele 3 (1), Németh L. 7 (3). Csere: Szabó L., Majdán (kapusok), Ambrus, Bella 1, Zalai 1, Ferenczi, Pásztor M. 1, Mihály 3 (1), Mátó, Zvolenszki. Vezetőedző: Bakó Botond. A Vác legjobb góllövője: Ménfői 8.
Kiállítások: 8, ill. 6 perc. Hétméteresek: 6/5, ill. 4/2.

Az orosházi csapat az előző szezonban az NB I-től vele együtt búcsúzó Vác ellen játszotta negyedik edzőmérkőzését. A két együttes hasonló erőt képvisel, így nagy küzdelemre lehetett számítani a találkozón.

A hazai gárda már az első percekben magához ragadta a kezdeményezést és hamar komoly előnyt szerzett (8. p.: 6-2). Bakó Botond legénysége keményen védekezett és támadásban is szép dolgokat mutattak a fiúk. A váciak azonban nem adták könnyen a bőrüket, zárkózni kezdtek, majd a gólerősen játszó Ménfői vezényletével kiegyenlítettek (23. p.: 10-10), így nyílttá tették a folytatást a második játékrészre.

Szünet után továbbra is a sárga mezes vendéglátók játéka dominált (41. p.: 20-15), a másik oldalon az ex-orosházi Stranigg góljai tartották meccsben a Vác csapatát. Az utolsó öt percben egy végső rohammal még egy találatnyira megközelítette a hazaiakat Skaliczki edző gárdája (59. p.: 26-25), ám az OFKSE pályán lévő fiataljai jól állták a sarat és nem utolsósorban Majdán kapus bravúros utolsó percben bemutatott ziccervédésének köszönhetően megőrizték minimális előnyüket.

Támadásban is kevesebb volt a bizonytalankodás

Orosházi FKSE-LINAMAR – Váci KSE 26-23 (13-11)

Felkészülési férfi kézilabda-mérkőzés, Orosháza, 110 néző. Vezette: Hovány, Ubornyák. Orosháza: Szabó L. – Pásztor M., Ferenczi 2, Balázs 6, Mátó 1, Mihály 5, Zalai. Csere: Herjeczki, Majdán (kapusok), Kiss Axel 1, Karap 2, Döme 3, Lele, Németh L. 5 (3), Bella 1, Zvolenszki. Vezetőedző: Bakó Botond. A Vác legjobb góllövője: Antal 5.
Kiállítások: 8, ill. 8 perc. Hétméteresek: 4/3, ill. 3/2.

A péntek esti találkozó “visszavágóját” szombaton délelőtt játszották a csapatok, a szokatlan időpont ellenére sok orosházi kézilabdabarát volt kíváncsi a formálódó zöld-sárga együttesre.

Tíz percig felváltva estek a gólok, majd a Vác megszerezte a vezetést (12. p.: 4-5). Az orosházi együttes ekkor beleerősített és egy jó sorozattal komolyabb előnyhöz jutott (20. p.: 9-6), amin a félidő végéig már csak kozmetikázni tudtak a vendégek.

A második játékrész első percei ismét gólra gól játékot hoztak, majd menetrendszerűen egyenlített a váci együttes, amit újfent az orosháziak percei követtek (45. p.: 19-16). Innentől már csak futott az eredmény után a vendégcsapat, mely elsősorban a tavaly még Orosházán játszó Antal Szabolcs révén ugyan tartotta a lépést a hazaiakkal (57. p.: 22-20), de a jó kapusteljesítmény és a kemény védekezés meghozta gyümölcsét, így a második mérkőzés is OFKSE-győzelemmel zárult.

Bakó Botond vezetőedző: – Két jó mérkőzést játszottunk egy nagyon jó ellenféllel szemben. Örülök, hogy mindkét találkozón tudtunk irányítani és nagy szakaszokban jól kézilabdáztunk. Lehet, hogy voltak olyan periódusok, amikor nem volt látványos a játékunk, de le a kalappal a csapat előtt, a hozzáállás és a küzdés megfelelő volt. Mindkét mérkőzésen kiemelkedő volt a kapusteljesítmény, ez nagy magabiztosságot és hitet adott, aminek köszönhetjük, hogy támadásban sem bizonytalanodtunk el és meg tudtuk nyerni a meccseket. Mindenkit játszatni tudtam és éles helyzetben megnézhettem, milyen periódusokban, milyen feladatot bízhatok játékosaimra. Elégedett vagyok a látottakkal, nyilván még gyorsítani és pontosítani kell a játékunkon, de erre még van két hetünk a kezdésig, sokat fogunk még ezzel foglalkozni.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.