Bemutatjuk erőnléti edzőnket

Nyártól a bajnok MOL-Pick Szeged csapatát erősíti eddigi erőnléti edzőnk, Bubori Kornél. Most megismerkedhetünk utódjával, Simon Szabolccsal, aki eddig is együtt dolgozott Kornéllal egyesületünknél, ám mostantól első számú erőnléti edzővé lépett elő.

A fiatal szakembert rövid bemutatkozásra kértük a hétfő délutáni edzést követően.

– Labdarúgóként kezdtem pályafutásomat, 26 évig futballoztam, a sport egész életemben meghatározó szerepet játszott. Körülbelül 10 éve foglalkozom az edzősködéssel, eleinte főleg gyerekekkel foglalkoztam futballedzőként a szegedi SZEAC és a SZEOL színeiben, 3-4 éve pedig személyi és erőnléti edzőként dolgozom. Legutóbb a Szeged KKSE NB I/B-s női kézilabda-csapatánál tevékenykedtem mint erőnléti edző.

Szabolcs a szegedi kézis fiúkkal is rendszeresen együtt dolgozik (Fotó: RedZone Sport)

– Ezen a héten tesztelünk, majd pénteken egy általános átmozgató edzést tartunk, azokkal a mozgásmintákkal fogunk megismerkedni, amelyekkel a következő hat hétben dolgozunk majd. Utána következik egy izomkerület-növelő sorozat, illetve max. erő növelő edzések, ez vár a csapatra a bajnoki rajtig – ismertette nagy vonalakban a soron következő feladatokat Simon Szabolcs.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.