Egy célunk van

Véget ért a nyári szünet férfi kézilabdázóink számára. Hétfő délután Bakó Botond vezetőedző levezényelte a hét hetes felkészülési időszak első edzését.

Fél ötkor pontosan kezdődött férfi kéziseink első edzése. A nyári pihenő után Bakó Botond vezetőedző még csak egy kis ráhangolódást rendelt. Egy alapos bemelegítés után egymás közt fociztak a fiúk. A mestert a folytatásról kérdeztük.

 – Jó állapotban érkeztek vissza a pihenőről a srácok, de egzaktul ezt majd csak a holnaptól kezdődő tesztek mutatják meg. Úgy gondolom, hogy egy jó kerete tudtunk kialakítani. Egy olyan csapat van most itt, amelynek komoly célja van és küzdeni, hajtani fog a sikerért. A mi feladatunk is, hogy egy olyan közösség alakuljon ki, illetve technikailag, taktikailag is egy olyan csapat, amely meg tudja és meg is oldja a rá váró feladatokat. Egy célunk van, mégpedig a bajnoki idény végén feljutó helyen állni és jövő ilyenkor ismét az első osztály küzdelmeire készülni. Mihály Zsolt szombaton még játszott a román U20-as válogatottban, így ő pihenőt kapott, Ambrus Dodi pedig holnaptól csatlakozik, egyébként teljes a keret – mondja a vezetőedző.

A csapat minden tagja kapott egyéni edzéstervet a megelőző három hétre, így mindenki úgy érkezett vissza, hogy van már munka mögöttük. Hét hetes felkészülés vár a csapatra. Ez idő alatt heti három erőnléti edzés, egy gyógytorna és öt labdás edzés szerepel a tervben. A bajnokság kezdetéig hét edzőmérkőzést játszanak. Bakó Botond bízik benne, hogy ezek a meccsek, illetve az össz munka elegendő lesz a sikeres kezdéshez.

Bemelegítő futás. Elöl az “öregek”, Zubai, Lele, Németh (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az első edzésre mindenki egészségesen és kipihenten érkezett. Egyik új játékosunknak, Lele Ákosnak azonban kissé másként alakult a nyara.

 – Jó állapotban érzem magam, ami nem csoda hisz az előző szezon vége óta folyamatosan edzek. Az előző bajnokságban volt egy ujjtörésem és az akkori kihagyás miatt alakult így. Végig edzettem a nyarat, az elmúlt hete kivéve, amikor nyaralni voltunk. Várom a közös munkát a meccseket – teszi hozzá a válogatottat is megjárt játékos.

A régi csapat balkezes lövője, Ferenczi Botond is teli van energiával és szintén várja az idei megmérettetéseket.

Ferenczi Botond felemelt hüvelykujjal mutatja, kész az idei csatákra (Fotó:Kecskeméti Krisztina)

– Kíváncsisággal telve és munkára felkészülve érkeztem vissza. Mint az egyik legidősebb, egy aránylag fiatal társaságot látok magam körül, de úgy érzem, a játékosállományunk jó. Minden posztra van több jó játékos. Az elmúlt három heti feladatokat én is elvégeztem, ezek rávezetők voltak a felkészülésre, és inkább az egészséges testmozgás kategóriájába sorolhatók. Súlyfeleslegem nincs, várom a bajnokságot – mondja Ferenczi Botond.

A kézilabdát szerető orosházi közönség augusztus 17-én láthatja először a kedvenceket hazai pályán, a Gyöngyös elleni edzőmérkőzésen.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.