A bajnokság hajrájában serdülő és ifjúsági csapataink

Az előző hetek sikerei után vasárnap Balmazújvárosból pont nélkül tértek haza a fiúk, igaz, szerdán a Dabas ellen az ifiknek sikerült itthon tartaniuk az egyik pontot.

Balmazújvárosi KK – Orosházi FKSE-LINAMAR 34-30 (15-13)

Ifjúsági bajnokság, I. osztály, Keleti csoport, Balmazújváros, 110 néző. V.: Pásztor, Székely. Orosháza: Majdán, Varga I. (kapusok), Zvolenszki 9, Kiss Axel 3, Deák, Ulics 1, Blaskó 2, Kiss Alex 9, Kurta, Szabó S., Varga K., Garai, Sütő 6, Andrikó. Edző: Pásztor István.
Kiállítások: 6, ill. 4 perc. Hétméteresek: 8/7, ill. 4/4.

Pásztor István:  – Szűkös kerettel, tíz ifi játékossal tudtunk elutazni, több serdülő is segítette csapatunkat a nagy játékerőt képviselő Balmazújváros ellen. A védekezésünk a második félidő közepéig nagyon jó volt, majdnem hibátlan, fej fej mellett haladtunk elenfelünkkel. Nagyon jó támadásaink és befejezéseink is voltak, de kicsit elfáradtunk és a cserék sajnos nem tudták felvenni a tempót. Dicséret illeti a csapatot, mert jól küzdöttek.

Jó orosházi kapusteljesítmény is kellett a Dabas elleni szoros eredmény eléréséhez

Orosházi FKSE-LINAMAR – Dabas KC VSE 36-36 (16-17)

Ifjúsági bajnokság, I. osztály, Keleti csoport, Orosháza, 48 néző. V.: Molnár, Szenteszki. Orosháza: Majdán, Varga I. (kapusok), Kiss Axel 3, Zvolenszki 12, Ulics, Blaskó 10, Kiss Alex 5, Kurta, Szabó S., Varga K., Garai, Sütő 6, Deák, Andrikó, Bojtor. Edző: Pásztor István.
Kiállítások: 14, ill. 12 perc. Hétméteresek: 7/7, ill. 8/6.

Pásztor István: – A srácok nagyon elszántak voltak, ez meg is látszott, az előző mérkőzéshez hasonlóan ismét nagy akarattal mentek fel a pályára. Zárt hatosfalas védekezésünk agresszív volt, nehezen tudta áttörni az ellenfél. Támadásainkba az első félidőben több technikai hiba csúszott, a Dabas több könnyű gólt lőtt, ezzel tudtak vezetni a második félidő közepéig. Ekkor azonban jó kapusteljesítménnyel sikerült megfordítani a mérkőzést. A végjátékban sajnos egy kis taktikai fegyelmezetlenség miatt elvesztettük a labdát tíz másodperccel a vége előtt és egy időn túli hétméteressel egyenlített az ellenfél. Nyerhető meccs lett volna, de ennek az egy pontnak is nagyon örülünk.

* * *

Balmazújvárosi KK – Orosházi FKSE-LINAMAR 27-23 (16-11)

Serdülő bajnokság, I. osztály, Keleti csoport, Balmazújváros, 107 néző. V.: Pásztor, Székely. Orosháza: Opavszki, Jónás Balázs (kapusok), Szabó M., Hegedűs 1, Nadicsán 5, Jónás Bence 2, Forrás, Eperjesi 1, Patakfalvi 2, Szabó A., Farkas S., Borbély, Garai 2, Varga K. 10. Edző: Héjja Ádám.
Kiállítások: 2, ill. 6 perc. Hétméteresek: 1/1, ill. 3/3.

Héjja Ádám: – A mérkőzésen a fiúk hozzáállásával nem voltam megelégedve, több nagy hibát követtek el támadásban és védelemben egyaránt. Meg kell tanulniuk, hogy sokkal fegyelmezettebben kell játszaniuk és egy játékosnak nem csak támadásban kell kimagaslót nyújtani, hanem védekezésben is.

A sárga mezes orosháziak jól bírták a tempót az élmezőnybe tartozó Dabas ellen

Orosházi FKSE-LINAMAR – Dabas KC VSE 21-30 (11-20)

Serdülő bajnokság, I. osztály, Keleti csoport, Orosháza, 50 néző. V.: Molnár, Szenteszki. Orosháza: Opavszki, Jónás Balázs (kapusok), Szabó M., Hegedűs, Nadicsán 4, Jónás Bence, Garai 6, Varga K. 7, Forrás, Eperjesi 1, Patakfalvi 1, Szabó A., Farkas S., Szemenyei 2, Csizmadia, Szabó D. Edző: Héjja Ádám.
Kiállítások: 12, ill. 8 perc. Hétméteresek: 5/3, ill. 3/2.

Héjja Ádám: – A fiúk a kért gyors tempót játszották végig és bírták is, látszik, hogy jó az erőnlétük még a szezon végén is. A nagyobb gólkülönbséget ezen a mérkőzésen is az első félidei védekezés és a támadásban eladott labdák tömkelege adta.

A 2017/18-as bajnoki szezon utolsó mérkőzését ifjúsági együttesünk május 8-án, kedden, míg serdülő csapatunk május 10-én, csütörtökön játssza idegenben, a Pick Szeged otthonában.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.