Iskolát és egyesületet választhattak

171206_ofkse_kivalaszto_edzes_001_kkMinden nyolcadikos számára rendkívül fontos a továbbtanulás, és nehéz döntés a középiskola kiválasztása. Különösen igaz ez, ha az illető nyolcadikos sportol is és új iskolájában is szeretné folytatni.

Az Orosházi FKSE, összefogva a Táncsics gimnáziummal és a Kossuth szakképző iskolával, most jó néhány diáknak igyekezett megkönnyíteni a dolgát. A két középiskola és az NB I-es kézilabda-egyesület szerdára közösen szervezett nyílt napot és egyben kiválasztó, felmérő edzést.

Az ország keleti feléből nagyon sok helyről érkeztek a nyolcadikosok, akik mindkét oktatási intézményt meglátogathatták és az OFKSE munkájáról, mindennapjairól, céljairól is tájékoztatást kaptak. Délután a Táncsics csarnokban a kézilabda-egyesület edzői irányították a felmérő edzést, melynek során az érdeklődő diákok erőnlétét és felkészültségi szintjét vizsgálták.

Zajlik a felmérő edzés a leendő OFKSE játékosok számára (fotó: Kecskeméti Krisztina)

Zajlik a felmérő edzés a leendő OFKSE játékosok számára (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Mint Pásztor István testnevelő tanár és ifi edző kérdésünkre elmondta, nagyon fontos a klub számára a megfelelő utánpótlásbázis fejlesztése, de a klub érdeke mellett rendkívül lényeges, hogy a játékos sporton kívüli élete is rendben legyen. Továbbtanulásának általa választott iránya megvalósuljon, valamint olyan iskolába járhasson, amely kölcsönös együttműködést alakított ki az egyesülettel, egymás elvárásainak, igényeinek maximális figyelembevételével.

– Ezek a srácok otthon kivétel nélkül kézilabdáztak valamilyen szinten. Serdülő csapatunkban tovább fejlődhetnek, esetleg később NB I-es játékossá érhetnek, miközben nagyon jó iskolába járnak, akár a Mezgét, akár a Táncsicsot választják. A mai felmérő edzés azt mutatta, hogy az alapok mindannyiukban megvannak. Ha felvételt nyernek, már rajtunk edzőkön és rajtuk áll a sikeres folytatás – tette hozzá Pásztor István.

Reméljük, hogy a szerdán látott srácok közül többeknek szurkolhatunk majd orosházi színekben és a példás együttműködés a klub és az iskolák közt is megmarad a jövőben.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.