Ez a csapatunk – Németh Laci szerint minden adott a jó eredményhez

nemethlaci17_smAz ötödik szezonját tölti Orosházán a Veszprém megyei Mindszentkálláról származó balszélsőnk, aki úgy véli, a mostani csapat nagyon összeállt. Szabadidejében vállalkozását építi, kikapcsolódásként gitározik és énekel. Jövő nyárra tervezi esküvőjét, hiszen Orosházán a szerelem is rátalált.

Új sorozatot indítunk Ez a csapatunk címmel, melynek keretében igyekszünk bemutatni, új információkkal szolgálni felnőttcsapatunk tagjairól a szurkolóknak, kézilabdabarátoknak. A 2013 nyarán Orosházára igazolt Németh Lászlóról is tudtunk meg újdonságokat, de először maradjunk a pályán. Csapatkapitányként kitart amellett, küzdeni kell az eredményért, és egymásért is. Szerinte ebben most nagyon jó a gárda.

– Ma is vallom, jó váltást vittem véghez, amikor öt év Veszprém és öt év Balatonfüred után éppen öt éve Orosházára igazoltam. Kiváló feltételek mellett játszhatunk, és nagyon sok jó embert ismertem meg. Barátokat szereztem, és rám talált a szerelem is. 23 évesen érkeztem a városba, mondhatjuk, hogy itt nőttem fel, ma már másként látom a dolgokat a pályán és az életben is – mondja Laci, aki most fejezi be közgazdász tanulmányait, hiszen már a jövőre is gondol. Párjával, Csiki Rebekával közös vállalkozásba kezdtek, mindketten megfontoltan tervezik a jövőt, és bár Laci 35 éves koráig maradna a pályán, tudja, hogy a sport mellett élnie kell más lehetőségekkel is. Most azonban még a kézilabda a legfontosabb számára, bízik abban, hogy a 2017-2018-as szezonban meg tudják ismételni a legutóbbi jó eredményt.

aaa

Csapatkapitányunk bízik a tavalyi jó eredmény megismétléséban (Fotó: Palotás Rajmund)

– A mostani csapat nagyon összeállt, tudunk egymásért harcolni, és ha bármi gond van, akár sérülésben, játékban, vagy épp a magánéletben, ott vagyunk egymásnak. Nagyon sokat köszönhetek Vladan Jordovicnak és mostani edzőnknek, Buday Dánielnek is, akinek szakmai irányítása mellett tavaly hetedik helyen zártunk. Véleményem szerint nagyon nagy dolog ez az igen erős hazai bajnokságban. Igyekszünk ezt megismételni, de az biztos, hogy kemény feladat előtt állunk. Szükségünk lesz mindenkire a csapatban, és szurkolóink támogatására is.

Mennyasszonya által szabadidejének egy részét gyerekek között tölti Laci, és a tervek közt szerepel – edzői képesítését már megszerezte –, hogy a későbbiekben ő is gyerekekkel foglalkozna, edzőként dolgozna. Családi hagyományról is beszélhetünk, hiszen édesanyja és édesapja is kézilabdázott, mindketten pedagógus vonalon dolgoznak, sőt, apukája a Veszprém megyei kézilabda szövetség elnökségi tagja is (mindamellett, hogy Mindszentkálla településvezetője).

bbb

Laci otthonról hozta a kézilabda szeretetét (Fotó: Rajki Judit – OrosCafé.hu)

– Komoly értékrenddel engedett el a szülői ház, olyan elvekről van szó, amelyek számomra nagyon fontosak, a tisztelet, a szavam megtartása vagy épp a küzdeni tudás a maximumig. Azt vettem észre, csak olyan emberek társaságát keresem, akik hasonlóan gondolkodnak. Szeretek a barátaimmal lenni, és szeretek gitározni, énekelni. Felvételeket is készítek, persze csak hobbi szinten – enged betekintést a pályán kívüli életébe is csapatkapitányunk.

Családcentrikusságát mutatja az is, amit az interjú végén még elárul a magánéletéről: jövő nyáron tartják az esküvőjüket Rebekával, utána pedig indulhat a babaprojekt.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.