Jótékonysági futás – az OFKSE is csatlakozik

running_17Nem volt kérdés, hogy ott leszünk mi is szeptember 30-án Gyopárosfürdőn. Segítünk a bemelegítésben, és futunk is a jó ügy érdekében. A nevezők a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítványt támogatják.

Jótékonysági futóversenyt hirdetett a Linamar Hungary Zrt. a BSI békéscsabai futónagyköveteinek közös szervezésével egy igazán nemes cél érdekében: a nevezésből befolyt teljes összeget a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány javára ajánlják fel.

Egy speciális, a koraszülötteket ellátó mentőautó beszerzésére és működtetésére gyűjtenek. Békés megyében ugyanis évente minden tizedik, azaz mintegy 250-300 csecsemő érkezik korábban a vártnál. Az alapítvány felhívásához nagyon sokan (köztük Orosháza önkormányzata is) csatlakoztak az elmúlt időszakban. A mentőautó várhatóan szeptember végén érkezik meg az alapítványhoz, de további 25 millió forintra van szükség eszközbeszerzésre és üzemeltetésre.

linamar_futas

– Egy olyan megoldást szerettünk volna választani az alapítvány támogatására, ami hosszú távon fenntartható és szélesebb kört bevon a helyi közösségből. Ez alapján döntöttünk egy futóverseny megrendezése mellett, ami támogatja az egészségmegőrzést, nagy tömegeket mozgat meg. Terveink szerint minden évben meg tudnánk rendezni, így rendszeresen érkezne támogatás – emelte ki az OrosCafénak nyilatkozva Parászka Tibor, a Linamar humánpolitikai igazgatója.

A szeptember 30-i jótékonysági programhoz klubunk is csatlakozik, ott leszünk a bemelegítésnél és távot is választunk, íme, a lehetőségek mindenki számára: 500 m (gyermek táv), 5.1 km, 10.2 km, 21.1 km.

– Klubunk számára fontos, hogy aktív részesei legyünk a város életének, hogy hozzájáruljunk nemes célok, jó ügyek megvalósításához. Örömmel csatlakozunk a fő szponzorunk, a Linamar által szervezett szeptember végi jótékonysági futáshoz, és bízunk abban, minél többen gondolják úgy: közösen teszünk az alapítvány céljának megvalósulásáért, miközben egy jót mozgunk is – emeli ki az OFKSE elnöke, Vajer Tamás.

A gyopárosi esemény programja:
8:00-9:30 Rajtszám átvétel, helyszíni nevezés
9:00-9:20 Megnyitó, verseny információk
9:25 Bemelegítés a gyermekfutás előtt
9:30 Gyermekfutás
9:50 Bemelegítés a felnőtt távokra
10:00 Felnőtt rajt
14:00 Tervezett eredményhirdetés

Minden további fontos és hasznos információ az esemény Facebook-oldalán, ide kattintva érhető el.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.