Dicséret illeti a fiatalokat

21015873_1503870396326455_7986092798725741666_oMint már többször is kiemeltük, remekül helytálltak Pásztor István edző tanítványai az Üveg-Világ Kupa küzdelmeiben. Végül nagy csatában a 8. helyen zártak a fiúk, de nem kell szégyenkezniük. Sőt...

Orosházi FKSE-LINAMAR II. – SKP Bratislava 25-26 (14-13)

Üveg-Világ Kupa férfi kézilabda-mérkőzés a 7. helyért. Orosháza, 89 néző. Vezette: Paska, Vastag. Orosháza: Majdán – Zalai 1, Bella 6, Mihály 2, Döme 1, Blaskó 5, Kiss Axel 4. Cs.: Boldizsár (kapusok), Kollár, Wágner L., Kurta, Andrikó 2, Bojtor, Zvolenszki 1, Kiss Alex 3, Sütő. Edző: Pásztor István. A Bratislava legjobb góllövője: Prokop 11.
Kiállítások: 8, ill. 18 perc. Hétméteresek: 7/5, ill. 5/1.

Jobban kezdett az Orosháza, a 9. percben már 5-1-re vezettek Belláék a szlovák első osztály középmezőnyében szereplő SKP Bratislava együttese ellen. A folytatásban aztán felváltva estek a gólok, majd a 23. percre egy öt-nullás sorozattal ki is egyenlített a pozsonyi alakulat (9-9), de végül gyors gólváltások után minimális hazai előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második játékrészben továbbra is fej fej melletti küzdelem folyt a pályán, és bár a 39. percre ismét három gólos vezetést szerzett az Orosháza (19-16), ez az előny gyorsan elkopott. A félidő derekán egyenlített a Bratislava, majd négy perccel a lefújás előtt a vezetést is megszerezte (56. p.: 23-24). Zvolenszkiék még egalizáltak, sőt az utolsó percben a győzelemért is támadhattak, ám a végén mégis rutinos szlovákiai gárda örülhetett.

Dicséret illeti a fiúkat (Fotó: Rajki Judit - OrosCafé.hu)

Dicséret illeti a fiúkat (Fotó: Rajki Judit – OrosCafé.hu)

A találkozó után Pásztor István edzőt kérük fel egy rövid értékelésre:
– A felkészülést nem így terveztem, de felkérést kaptunk, hogy résztvehetünk egy komoly felnőtt tornán itt Orosházán. Úgy gondoltam, pár játékossal megerősítve tisztes helytállást tudunk elérni. Ez nagyrészt sikerült is, hiszen négy mérkőzést játszottunk, melyekből az első három találkozón az első félidőben és a második félidő elején nagyon jól bírtuk a tempót. NB I-es topcsapatokkal mérkőztünk, rövidebb volt a cserepadunk is, de a gyerekek nagyon jól helytálltak. Minden poszton folyamatosan a megbeszéltek szerint, fegyelmezetten, taktikusan játszottunk és volt egy nagyon jó kapusteljesítményünk: Majdán Márk mind a négy mérkőzésen kiemelkedőt nyújtott. Szeretném kiemelni az utolsó mérkőzést, ahol a szlovák első osztályban szereplő Bratislava volt az ellenfelünk. A végjátékra fejben elfáradtunk, ezért született az egygólos vereség, de a nagyon kemény mérkőzésen végig vezetve a kezünkben tartottuk a játékot. Dicséret illeti a csapatot, köszönjük a nézőknek a biztatást!

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.