Második hely az Üveg-Világ Kupán

u-v-cup-17Véget ért a III. Üveg-Világ Kupa, a négynapos nemzetközi viadalon sok izgalmas találkozót, sok kemény csatát láthatott a közönség. Mindkét orosházi csapat jól helytállt a színvonalas felkészülési tornán.

A döntőben az Orosháza első csapata a Balatonfüred együttesével találkozott. Buday Dániel legénységét több sérülés sújtotta, szinte a komplett kezdősorát (Németh Gábor, Németh László, Srsen, Markoski és Milas) nélkülöznie kellett a hazaiak mesterének.

Orosházi FKSE-LINAMAR – Balatonfüredi KSE 26-33 (13-14)

Üveg-Világ Kupa férfi kézilabda-mérkőzés döntő. Orosháza, 180 néző. V.: Bíró, Kiss O. Orosháza: Szabó L. – Pásztor M., Ferenczi 5, Morva Z. 2, Antal 3, Stranigg 1, John 3. Cs.: Herjeczki 1 (kapus), Z. Radojevic 2, Knezevic 5 (2), Zalai 1, Mihály, Bella, Gyene 2 (1), Zvolenszki 1. Vezetőedző: Buday Dániel. A Balatonfüred legjobb dobója: Szita 8.
Kiállítások: 4, ill. 0 perc. Hétméteresek: 3/3, ill. 5/4.

A Füred már az 5. percben 5-2-re vezetett, majd visszajött mínusz egyre az Orosháza, amely az első játékrész végéig tartotta a lépést vendégével. Szünet után könnyű gólokkal elhúzott a Balatonfüred (35. p.: 13-18), s bár a hazaiak időlegesen csökkentették hátrányukat, a fürediek belehúztak és könnyedén nyertek a lelkes, de elfáradó Orosháza ellen, megszerezve ezzel a győztesnek járó serleget.

Buday Dániel: – Az egy hónapja tartó felkészülési időszakba illeszkedve jó főpróba volt ez a torna a közelgő bajnoki szezonra. Öt-hat sérültünk volt, de aki játszott, az jól hozzátette a magáét a csapat játékához.

A legjobb játékosnak Marko Knezevicet, a legjobb kapusnak pedig Majdán Márkot választották (Fotó: Zsedényi Péter - OFKSE.hu)

A legjobb játékosnak Marko Knezevicet, a legjobb kapusnak pedig Majdán Márkot választották (Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

További vasárnapi eredmények:
A 7. helyért:
 Orosházi FKSE-LINAMAR II. – SKP Bratislava 25-26 (14-13)
Az 5. helyért:
Balmazújvárosi KK – Telekom Veszprém U20 28-27 (17-12)
A 3. helyért: SBS Eger-Eszterházy – Váci KSE 29-28 (14-15)

Különdíjasok:
Legjobb mezőnyjátékos: Marko Knezevic (Orosházi FKSE-LINAMAR I.)
Legjobb kapus: Majdán Márk (Orosházi FKSE-LINAMAR II.)
A döntő legjobb góllövője: Szita Zoltán (Balatonfüredi KSE)

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.