Megvertük a Békést

Úgy tűnik, hozzám hasonlóan sokan ki vannak éhezve egy kis jó kézilabdára. Ezt bizonyítja, hogy a péntek esti, Békés elleni előkészületi találkozóra félig megteltek az Eötvös csarnok lelátói.

NB I/B-s ellenfelünkkel szemben ezúttal győztesen hagyták el a fiúk a pályát, de azért nem minden felhőtlen.

Orosházi FKSE — Erste-Békési FKC 19-17 (12—7)
Felkészülési férfi kézilabda-mérkőzés, Orosháza, 100 néző. Vezette: Kovács P., Nika.
Orosháza: Herjeczki — Balda 5, Mazic, Kósa, Berta, Bali 4, Ambrus 2. Csere: Szikora A., Pajkó (kapusok), Raffai, Kovács A. 4, Gazsó, Lászlai, Maric 1, Harsányi 3, Papp K. Vezetőedző: Füzesi Ferenc.
A Békés legjobb dobói: Molnár S. 5, Tomori 4.
Kiállítások: 16, ill. 20 perc. Hétméteresek: 7/4, ill. 5/4.

Kezdő csapatunk a mérkőzés elején nem hagyott kétséget afelől, hogy melyik is a jobb csapat. Az első két gólt az orosházi gárda jegyezte, majd hamar elléptek öt-hat góllal és ezt tartották is a szünetig (12-7).

A mérkőzés második részében már több volt a kimaradt ziccer, elhibázott támadás. Az első félidei 12-höz, a másodikban csak hetet tettek hozzá az orosházi srácok. Szerencsére a védekezés színvonala nem volt annyira ingadozó, mint a támadásé, így a győzelmet nem fenyegette komoly veszély.

Füzesi mester mindenkinek adott játéklehetőséget. Kapusaink remek teljesítményt nyújtottak (a felnőttek közt újonc Pajkó Laci több parádés védés mellett hetest is hárított), de a többiek is hellyel-közzel odatették magukat. A tavaly nem látottak közül Harsányi Viktor és Bali Richárd játéka a jövőre nézve kifejezetten biztató.

Füzesi Ferenc: – A felkészülés közepén járunk és ilyenkor még nem is lehet csúcsformában a társaság. Úgy látom, hogy a védekezés összecsiszolásában előrébb tartunk. Támadásban sok volt még az esetlegesség, sok helyzetet hagytunk ki és voltak olyan pillanatok, amikor nem találta egyik-másik játékos a helyét. A folytatásban nagyon sokat kell és nagyon sokat is fogunk dolgozni azon, hogy a most meglévő hibákat korrigáljuk és a csapat támadásban és védekezésben egyaránt gördülékenyen működjön együtt.

Gávai Ferenc: – Lelkes, fegyelmezett játékot kértem a fiúktól és azt is kaptam. Bár két legjobb játékosom hiányzott és a kispad is elég rövid volt, nem vagyok elégedetlen.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

1 Response to Megvertük a Békést

  1. Klíma szerint:

    Hajrá Orosháza! 🙂

Vélemény, hozzászólás?