Föld napja: fákat ültettek az OFKSE kézilabdázói

foldnapja_17Négy platánnal bővült és szépült az Eötvös sportudvar, a helyi férfi kézilabdaklub kezdeményezésével környezetünk védelmére, megóvására hívja fel a figyelmet.

Minden nap számít, minden apró lépéssel környezetünkért, az élhető jövőért teszünk – hívják fel a figyelmet a környezetvédők, és ösztönzött erre mindenkit pénteki kezdeményezésével az Orosházi FKSE. A férfi kézilabdaklub élvonalbeli felnőttcsapatának tagjai április 21-én délután ragadtak ásót, lapátot, vödröket, és ültettek el négy platánfát az Eötvös katolikus iskola sportudvarán.

Faültetésben is élvonalbeli férfi kézilabdacsapatunk (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Faültetésben is élvonalbeli férfi kézilabdacsapatunk (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– A Föld napjához kapcsolódó kezdeményezésünk célja, hogy felhívjuk a figyelmet a természet- és környezetvédelem fontosságára, és bízunk abban, ötletünk akár jó példaként is állhat mások előtt, és egyre többen döntenek amellett, tesznek környezetükért, nem csak ezen a jeles napon – mondta el stábunknak a csapatkapitány Németh László.

A négy facsemete amellett, hogy emlékeztet a cselekvés fontosságára, zöldebb környezet is nyújt mindazoknak, akik ezt a helyszínt választják a sportoláshoz.

A Föld napját Magyarországon 1990 óta rendezik meg április 22-én, kampányokkal, programok sokaságával középpontba állítva természeti környezetünk védelmét, a környezettudatos szemléletet.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.