A kézilabdás csemete

17884402_1496066793756948_4552809876311928562_nAz egyhónapos Patrikot már most sokan így becézik. A büszke szülőkkel beszélgettünk sportpályafutásról, az elmúlt időszak változásairól, és kiderült az is, visszatér-e a pályára Kinga.

Németh Gábor és Németh-Domokos Kinga ismert, elismert játékosok az orosházi kézilabdás berkekben, az elmúlt időszakban azonban mégsem elsősorban sportpályafutásuk van előtérben. Házasságkötésük, gyermekvárásuk, március 19-étől pedig Németh Gábor Patrik érkezése kapcsán kerülnek a középpontba, már beszélgetésünk elején leszögezik, édes teherként élve meg a városban tapasztalt nagyfokú érdeklődést.

Németh-Domokos Kinga és Németh Gábor ismert, elismert játékosok az orosházi kézilabdás berkekben (Fotó: Rosta Tibor)

Németh-Domokos Kinga és Németh Gábor ismert, elismert játékosok az orosházi kézilabdás berkekben (Fotó: Rosta Tibor)

Március 19-én este fél 7-kor érkezett Németh Gábor Patrik 51 centiméterrel és 3310 grammal, ahogy édesapja, az Orosházi FKSE-LINAMAR NB I-es játékosa, Németh Gábor a közösségi portálon írta: „Anyát eléggé kifárasztva, Apát az őrületbe kergetve”. Tervezték a gyermekvállalást, de későbbi időpontot jelöltek meg. Patrik ezt rúgta fel, nagy örömükre.

– A babánk úgy gondolta, hogy ő nem szeretne tovább várni. Nagyon örültünk a hírnek még úgy is, hogy csak jövőre terveztük. Azt gondolom, nincsenek véletlenek és ennek így kellett történnie – mesélte Domokos Kinga, az OXXO Energy Orosházi NKC NB I/B-s csapatának játékosa 2016 szeptemberében, és ezen az állásponton van ma is.

– Az elmúlt hetek igen mozgalmasan teltek, de szerencsére minden rendben van. Van, hogy többet alszunk, van, hogy kevesebbet. Hol nehezebben, hol könnyebben telnek a napok, de ez egy boldog nehézség. Éljük egy kisgyermekes család mindennapjait, és nagyon örülünk annak, sokan érdeklődnek Patrikról – veszi át a szót a 2014-ben Győrből Orosházára igazolt Gábor, akinek csapattársai gyakori vendégek náluk.

– A héten is itt volt néhány csapattársam, én öltöztettem Patrikot, ők pedig „csak” nézték, előtte Balázs hasán pihent fél órát. Nagyon örülünk, hogy ilyen összetartó közösség vesz körül minket, sokat jelent számunkra.

Visszatérne a pályára

Azt már Kingától tudjuk meg, hogy a legtöbben kézilabdás csemetének, kézilabdás bébinek becézik Patrikot, aki a csarnokot ugyan csak később ismeri majd meg, de a kézilabdás közeg minden bizonnyal elkíséri, főként, hogy édesapja hosszabbított az orosházi klubnál, így biztosan maradnak Orosházán.

Kinga is mindenképp visszatérne a pályára, azt mondja, hiányzik neki a mozgás, és a kézilabdás légkör is.

– Szeretnék visszatérni az aktív pályafutáshoz, de természetesen ez még sok mindentől függ. Hiányzik a játék. Épp tegnap gondolkodtam azon, mi a nehezebb: végigcsinálni egy alapozást, vagy az elmúlt néhány hónap… Persze nem lehet összehasonlítani, teljesen más impulzusokat ad mindkettő. Most boldogan élem meg a mindennapokat, látom, ahogy napról napra fejlődik Patrik, nagy öröm a családban – hangsúlyozza Kinga.

A boldog szülők és a kézilabdás csemete (Fotó: Rosta Tibor)

A boldog szülők és a kézilabdás csemete (Fotó: Rosta Tibor)

A kézilabdás pár múlt nyáron Győrben polgári szertartás keretében mondta ki a boldogító igent, június 24-ére mintegy 180 fős lagzit szerveznek Orosházán. Gábor három gyermekig meg sem állna, nagycsaládot szeretne, Kinga még óvatosabban fogalmaz, azt mondja, tegyük fel a kérdést néhány hónap múlva.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.