Fontos pontok a Mátraaljáról

gykkB.Braun Gyöngyös — Orosházi FKSE-LINAMAR 18-19 (7-9)

K&H liga férfi bajnoki kézilabda-mérkőzés. Gyöngyös, 600 néző. V.: Dobrovits, dr. Tájok. Gyöngyös: HUDÁK — Országh 3, Reznicek 1 (1), DURIS 7, Hegedűs 1, MIKITA 4, Németh T. 1. Cs.: Rózsavölgyi, Holló (kapusok), Urbán, Oliveira, Loncar, Juhász K. 1, Becirovic. Vezetőedző: Debre Viktor. Orosháza: HERJECZKI — Komporály, FERENCZI 4, Markoski 1, Srsen, Milas, Tárkányi. Cs.: SZABÓ L. (kapus), MORVA 3, Knezevic 6 (3), John, Antal 1, Németh G., Pásztor M., RADOJEVIC 4. Vezetőedző: Buday Dániel.
Kiállítások: 4, ill. 8 perc. Hétméteresek: 2/1, ill. 3/3.

Rettentő fontos bajnoki várt a Buday Dániel edzői szerepvállalása óta az alsóházból látványosan menekülő Orosházára. Ahhoz a Gyöngyöshöz látogatott, amely eddig csak egy ponttal szerzett kevesebbet vendégénél, tizenegyet. Ráadásul az Orosházának még soha nem sikerült a gyöngyösiek otthonában diadalmaskodnia, és bár a házigazdákat több sérülés is sújtotta, nem ígérkezett könnyűnek a viharsarki gárda dolga.

A Heves megyeiek a mérkőzés első perceiben még vezettek, de a ritmust nagyon eltaláló Ferenczi Botond rég látott szorgalommal fogott gólgyártásba. Bár a túloldalon Mikita Matej igyekezett vele a lépést tartani, az első félidő egyértelműen az orosháziaké volt. Milas ugyan korán, már a 10. percben befejezte a mérkőzést egy súlyosnak tűnő sérülés miatt, ám Buday pont jókor kért időt, s egy 3-0-s rohammal meglépett csapata. Debre Viktor is időkéréssel operált, hogy megtörje együttese 10 perces gólcsendjét. Annyiban célt ért, hogy Országh Ádámék a szünetig négyről kettőre csökkentették a hátrányukat.

Kemény védekezés jellemezte a csapatokat (Fotó: gykk.hu)

Kemény védekezés jellemezte a csapatokat (Fotó: gykk.hu)

A második félidőben tartották előnyüket az orosháziak, támadásaikat a hazaiak gyakran csak szabálytalanságok árán tudták megállítani, így Knezevic sorban dobhatta a heteseket. Bár nem vastagon, de a hajrában is vezetett a jó kapusteljesítményeket is bemutató vendég együttes, de nagyon kellett vigyáznia, mert a gyöngyösiek egy pillanatra sem adták fel, kihasználták a szaporodó orosházi hibákat, és fél perccel a dudaszó előtt Duris révén sikerült egy gólra felzárkózniuk. A zöld-sárgák ezután azonban okosan eldugták a labdát és így mindkét pontot elrabolták.

Buday Dániel: — Elismerésem a srácoknak, nagyot küzdöttek. Fontos két pontot szereztünk. Ezt a mérkőzést hatszor nyertük meg és hatszor veszítettük el, amit még meg kell beszélnünk, de örülök a győzelemnek.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.