NB I ifi: bravúros pontszerzés a Pick ellen

szegedifi_sm_17A tabella élmezőnyében tanyázó Pick Szeged gárdáját fogadták az orosházi fiatalok az NB I-es ifjúsági bajnokság 17. fordulójában. Végül fegyelmezett játékkal sikerült itthon tartani az egyik pontot a csapatnak.

Orosházi FKSE-LINAMAR – Pick Szeged 25-25 (11-11)

NB I-es ifjúsági bajnoki férfi kézilabda-mérkőzés, Orosháza, 40 néző. Vezette: Fazekas, Hirth. Orosháza: Majdán, Varga (kapusok), Sütő 13, Wágner L., Blaskó 5, Zvolenszki 2, Kollár, Deák, Csányi R. 4, Kiss Axel 1, Andrikó, Kristofóri. Edző: Bárány Zsolt.
Kiállítások: 6, ill. 12 perc. Hétméteresek: 3/2, ill. 3/2.

Jól kezdett az ismét tartalékosan felálló orosházi együttes, jó húsz percig folyamatosan a zöld-sárgák voltak kezdeményezőbbek, a Szeged folyamatosan az egyenlítésért küzdött. Egy rövid megingást kihasználva aztán mégis két gólos vezetést szerzett a vendég csapat (22. p.: 7-9), de a gólerősen játszó Sütő Martin irányításával gyorsan visszajöttek a meccsbe a hősiesen küzdő orosházi fiatalok.

saa

Volt tartása az orosházi csapatnak (Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

A második félidő elején többször is két-három találatnyi előnyre tett szert a Tisza-parti gárda, ám nem lankadt a küzdőszellem az Orosháza együttesében és rendre egalizáltak. A találkozó utolsó tíz percében hat esetben jutott egy gólos vezetéshez a Szeged, de Bárány Zsolt tanítványai valamennyi alkalommal egyenlíteni tudtak, ebben az időszakban főként Blaskónak volt helyén a szíve és a keze.

Az Orosháza fegyelmezett, lelkes játékkal, nagy küzdelemben szerzett pontot a jó erőket felvonultató Pick Szeged ellen.

Bárány Zsolt: – Nagyon-nagyon örülök ennek a ma délután elért eredménynek. A csapat eléggé viszontagságos úton halad, nagyon hektikus a játékosok lelkivilága, ennek ellenért úgy gondolom, hogy nagyon nagy fegyvertényt hajtottak végre a fiúk, nem mindenki mondhatja el magáról, hogy ikszet játszik a Pick Szegeddel. Nagyon fegyelmezetten és borzalmasan lelkiismeretesen játszottak, ezért szeretnék külön-külön gratulálni mindegyik srácnak, a jövőben ez legyen példa arra, hogy így is lehet játszani.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.