Megszorítottuk a Tatabányát

tatabanyalogo_smGrundfos Tatabánya KC — Orosházi FKSE-Linamar 26-22 (15-11)

K&H Liga férfi bajnoki kézilabda-mérkőzés. Tatabánya, 600 néző. V.: Altmár, Horváth M. Tatabánya: SZÉKELY — Pásztor Á. 1, VRANJES 2, Sipos 1, Dénes, BOZOVIC 8, Szöllősi B. 3. Cs.: Tóth M. (kapus), VUJOVIC 6 (3), Grigoras 3, Szöllősi Sz. 2, Nagy Sz. Vezetőedző: Vladan Matic. Orosháza: Szabó L. — Komporály 3, Oláh 1, Knezevic 2 (1), Antal 2, MILAS 5, Tárkányi. Cs.: Herjeczki (kapus), Pásztor M., Ferenczi, Markoski 1, Morva Z., Z. RADOJEVIC 4, Srsen, Németh G. 2, Németh L. 2.  Vezetőedző: Buday Dániel.
Kiállítások: 6, ill. 10 perc. Hétméteresek: 3/3, ill. 1/1.

Sérülés és betegség miatt hiányzott a hazai csapatból Juhász Ádám, Ilyés Ferenc, Harsányi Gergely és Leimeter Csaba, míg a vendégek mestere Döme Szabolcsot és Miklós Gergőt nem nevezte a találkozóra.

Nagy lendülettel kezdtek a csapatok, de az első öt percben mindössze három gólt láthatott a publikum, meglepetésre az Orosháza vezetett. A folytatásban Bozovic jeleskedett: a légiós négy perc alatt háromszor vette be a vendégek hálóját. A Tatabánya agresszívan védekezett, de jóideig így is szorosan tapadt vendéglátójára az OFKSE, mígnem néhány orosházi technikai hiba után Bozovicék egy 3-0-s rohammal először tettek szert háromgólos előnyre. Az egyébként szép gólokat szerző (Komporály kínaiból is betalált) viharsarkiak az első félidő hajrájában kezdtek leszakadni, amikor összehoztak egy kettős emberhátrányt, ami egy olyan erős csapat ellen, amilyen a Tatabánya, komoly hátrányt jelentett.

A küzdőszellemre nem lehetett panasz

A küzdőszellemre nem lehetett panasz

Alaposan belekezdett a 2. felvonásban a Tatabánya, már hét gól is volt közte. Továbbra is pontatlanok voltak az orosházi befejezések és a tatabányai Székely kapus is jó napot fogott ki. Aztán Németh László duplájával szűkített az eredményen az OFKSE, innentől felváltva estek a gólok. Négy vendéggól egymás után, és máris nyíltabbá és izgalmasabbá vált a meccs a hajrára. Markoski 3. kétperce kizárást ért, Bozovic és Vujovic góljaival pedig a hazaiak bebiztosították a győzelmüket.

Buday Dániel: — Amennyire lehetett, felkészültünk a találkozóra, bár tudtuk, hogy nem mi vagyunk az esélyesek. Voltak gyengébb periódusaink, de volt esély a szorosabb eredmény elérésére is, ám sajnos nem sikerült. A csapat akaratával és küzdeni tudásával elégedett vagyok.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.