Pontmentés Kövesden

mezokovesd_16Mezőkövesdi KC — Orosházi FKSE-LINAMAR 28-28 (14-14)

Liga Kupa férfi kézilabda-mérkőzés. Mezőkövesd, 300 néző. V.: Sándor Gy., Szabó B. Mezőkövesd: Kovács J. — Vaskó 3, Grigorjev 6, Selviasiuk 4, Lókodi 1, Grünfelder 1, Szepesi 6 (5). Cs.: Holló (kapus), Gulás 4, Nagy N., Vukic 2, Kiss R. 1 (1). Vezetőedző: Janó Pál. Orosháza: Herjeczki — Komporály 1, Ferenczi 4, Markoski 1, Milas 10 (3), Morva Z. 2, Németh L. 2. Cs.: Miklós, Szabó L. (kapusok), Radojevic, Srsen, Knezevic 4 (3), Németh G., Antal 1, Tárkányi 1, Pásztor M. 2. Vezetőedző: Buday Dániel.
Kiállítások: 6, ill. 10 perc. Hétméteresek: 8/6, ill. 6/6.

Az OFKSE kezdte jobban a mérkőzést, a kövesdiek hetesekkel tartották a lépést. A 20. percben három góllal elhúzott a vendég, de a borsodiak szívós munkával egalizáltak. Az Orosházának több alkalommal lehetősége nyílt, hogy visszavegye a vezetést, ám a döntő pillanatokban rendre hibáztak a lövők, Herjeczki kapusnak nem kis része volt abban, hogy a házigazdák nem mehettek előnnyel pihenőre.

mkc_oroshaza_ligakupa

(Fotó: Mezőkövesdi KC)

Jobban kezdte a Kövesd a második játékrészt, a 37. percben már négy góllal is elhúzott a hazai gárda. 10 perccel a vége előtt Milas révén sikerült egyenlíteniük a zöld-sárgáknak, ám egy kettős emberhátrányt követően ismét hárommal vitt a Mezőkövesd. Az Orosháza foggal-körömmel küzdött, percről percre faragott a hátrányon, végül drámai végjátékban, 12 másodperccel a lefújás előtt Antal révén sikerült az egyenlítés, illetve a pontmentés.

A második félidőben jó védésekkel mutatkozott be az új igazolás, a székelyudvarhelyi, ex-orosházi Szabó Levente.

Buday Dániel: — Ilyen meccsek várnak ránk a bajnokságban, sokkal okosabban, koncentráltabban kell játszani.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.